GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το παλιό κρατά το καινούργιο»

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης. Η λαϊκή θυμοσοφία η οποία ουδέποτε αστοχεί, διότι τα ρητά της είναι απόσταγμα πείρας και παρατηρήσεων,...

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

Η λαϊκή θυμοσοφία η οποία ουδέποτε αστοχεί, διότι τα ρητά της είναι απόσταγμα πείρας και παρατηρήσεων, αναφέρει ότι «το παλιό κρατά το καινούργιο». Και σημαίνει ότι η συνύπαρξη όλων είναι επιβεβλημένη σε περίπτωσην ανάγκης. Δεν πρέπει να περιφρονούμεν κανένα διότι τους πάντες έχομεν ανάγκην και φυσικά η αλληλοεξάρτηση και αλληλοβοήθεια είναι απόλυτη και ουδέποτε πρέπει να χωρίζονται και να διασχίζονται.

Αυτή η αρχή και πραγματική κατάσταση φαίνεται ότι δεν λαμβάνεται ουδόλως υπ’ όψιν στις προεκλογικές εκστρατείες και προαγγελίες και ομιλίες, αφού με οργήν αναφέρεται ότι με το παλιό δεν έχομεν καμμίαν σχέσην και δεν θα το λάβομεν υπ’ όψιν μας στην διακυβέρνησην της χώρας. Το παλιό αυτό όπως το αποκαλούν οι αγορητές των γεισιποδισμάτων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μεγίστη μερίδα του Ελληνικού Λαού, η οποία τους εξετίμησεν και τους ανέθεσεν να την εκπροσωπήσουν στο Κοινοβούλιον. Επομένως κάθε περιφρόνηση, κάθε αδιαφορία, κάθε απόκρουση συνεργασίας με παλαιότερα κόμματα αποτελεί απόλυτην περιφρόνησην του Λάου. Τόσον ως προς την επιλογήν του που με τον τρόπον σας αυτόν την θεωρείτε παιδαριώδη και ανώριμην επιλογήν, όσον και ως προς το επιβεβλημένον ότι οι τριακόσιοι αποφασίζουν από κοινού για το μέλλον της Ελλάδος και του Λαού της. Οι αρνούμενοι το παλιόν, περιφρονούν τους πάντες. Και στην πραγματικήν κατάστασην όπως προείπαμεν αλλά και στην λογικήν πλευράν αφού θεωρούν τους πάντες αναξίους πλην εαυτών.Υπερκυριαρχία του ΕΓΩ!!

Τα πραγματικά γεγονότα επίσης τα οποία ζήσαμεν εναγωνίως προσφάτως, έλαβαν αισίαν τροπήν και διέσωσαν από πλήρην πολιτικόν αφανισμόν τους Κυβερνώντες, λόγω της απολύτου στηρίξεώς τους , από τους παλαιούς και φυσικά εμπείρους. Χωρίς τους παλαιούς στην απόλυτην υποστήριξην, άγνωστον πως θα ήτο η Ελλάς σήμερον.

Δύο ακόμα ρήσεις του σοφού Λαού, θεωρούμεν ανάγκην να υπενθυμίσομεν στους λογογράφους, ώστε να μη εκθέτουν τους αναγνώστες αυτών.

«Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο» και
«Ποτέ σου μη περιφρονείς τα κάτω σκαλοπάτια
γιατί πρώτα σ’ αυτά πατείς ν’ ανέβεις στα παλάτια»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση