GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζάκυνθος: Μαγευτική απόδραση στο Φιόρο του Λεβάντε

Η Ζάκυνθος ή Φιόρο του Λεβάντε (που σημαίνει "Άνθος της Ανατολής") κατά τους Βενετσιάνους και γνωστή διεθνώς ως "Τζάντε...

Ζάκυνθος: Μαγευτική απόδραση στο Φιόρο του Λεβάντε
Η Ζάκυνθος ή Φιόρο του Λεβάντε (που σημαίνει "Άνθος της Ανατολής") κατά τους Βενετσιάνους και γνωστή διεθνώς ως "Τζάντε" είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά που υπάρχουν στη χώρα μας, με τη φημισμένη παραλία "Ναυάγιο" να θεωρείται μία από τις πιο εντυπωσιακές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Ζάκυνθος, όπως και όλα τα νησιά του Ιονίου, είναι καταπράσινη με εύφορες κοιλάδες και ποικιλία τοπίων: από αμμώδεις παραλίες με βαθυγάλανα νερά, μέχρι απόκρημνες ακτές και πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, με ειδικό καθεστώς προστασίας για τη θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα και τη μεσογειακή φώκια μονάχους-μονάχους.
Η ονομασία "Φιόρο του Λεβάντε" που πήρε από τους Βενετούς που κατείχαν το νησί από το 1484 ως το 1797 οφείλεται στα πολλές χιλιάδες είδη λουλουδιών, που υπάρχουν στο νησί.
Οι επιρροές από τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική είναι εμφανείς στα χωριά του νησιού, προσφέροντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στους επισκέπτες τους.
Όσοι αποφασίσετε να επισκεφθεί τη Ζάκυνθο μην παραλείψετε μια βόλτα και από το νησάκι Άγιος Σώστης, το οποίο αποκολλήθηκε από τη στεριά εξαιτίας του μεγάλου σεισμού που είχε σημειωθεί το 1633.
Σήμερα είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Ζακύνθου και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του κόλπου του Λαγανά. Είναι γεμάτο πεύκα και προσφέρει απολαυστικές νότες δροσιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε όσους επισκέπτονται τη μικρή αμμώδη παραλία του.
Στο δυτικό τμήμα του νησιού θα βρείτε το χωριό Καμπί, που περιτριγυρίζεται από πλούσιους ελαιώνες και αμπελώνες.
Το χωριό βρίσκεται κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, αντικρίζοντας τον όρμο της Σχίζας και το ανοιχτό πέλαγος, από ύψος 300 μέτρων, προσφέροντας εντυπωσιακή θέα στους επισκέπτες, οι οποίοι συρρέουν στο σημείο για να θαυμάσουν ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Στην περιοχή υπάρχει ακόμη ένα μυκηναϊκό νεκροταφείο με λαξευτούς τάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση