GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσφυγικό – Η Γερμανία επεκτείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την Τσεχία

Η Γερμανία επέκτεινε τους ελέγχους της στα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία για να σταματήσει τη δράση των διακινητών και να διαχειριστεί κα...

Προσφυγικό – Η Γερμανία επεκτείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την Τσεχία

Η Γερμανία επέκτεινε τους ελέγχους της στα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία για να σταματήσει τη δράση των διακινητών και να διαχειριστεί καλύτερα το αυξημένο κύμα των προσφύγων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Η αστυνομία άρχισε αργά χθες τους μεθοριακούς ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο Α17 που συνδέει το κρατίδιο της Σαξονίας στην ανατολική Γερμανία με την Τσεχική Δημοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας Κρίστιαν Μάινχολντ, προσθέτοντας ότι τέσσερις διακινητές έχουν συλληφθεί έκτοτε.

Η Γερμανία αποφάσισε την Κυριακή να επαναφέρει προσωρινά τους μεθοριακούς ελέγχους λόγω της προσφυγικής κρίσης, με την γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία να επικεντρώνει πρώτα τους ελέγχους της στα σύνορα με την Αυστρία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι 9.100 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν χθες, Τετάρτη, στη χώρα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός σημείωσε σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 6.000 που είχαν εισέλθει προχθές, Τρίτη, στη χώρα.

Από αυτούς 2.000 έφτασαν με το τρένο, ενώ οι άλλοι πεζή ή με οχήματα κυρίως από την Αυστρία, διευκρίνισε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με υπολογισμό που είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφτασαν χθες στη χώρα ανέρχονταν σε 7.266.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση