GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση: Σε απόσταση αναπνοής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Μισή μονάδα χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, η οπ...

Νέα δημοσκόπηση: Σε απόσταση αναπνοής ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Μισή μονάδα χωρίζει ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, η οποία δείχνει, όπως και οι προηγούμενες μετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, ότι οδεύουμε ολοταχώς προς ένα εκλογικό θρίλερ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 26,5% (μισή μονάδα πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), έναντι 26% της Νέας Δημοκρατίας (μία μονάδα πάνω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5%, η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%.

Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παραμένει σταθερή και με αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 28% και τη Νέα Δημοκρατία 27,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης, με το ποσοστό του ωστόσο να υποχωρεί ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (48%, έναντι 50%), ενώ αντίθετα το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας ενισχύεται από το 36% στο 38%.

Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη επιλογή κυβέρνησης για τη χώρα μετά τις εκλογές αν δεν αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 44% των ερωτηθέντων επιλέγουν κυβέρνηση συνεργασίας του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα και το 39% συνεργασία των δύο πρώτων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ) μαζί με όποιο άλλο κόμμα επιθυμεί να συμμετάσχει. Το 8% προτιμά νέες εκλογές.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44% θετικές γνώμες (και επίσης 44% αρνητικές γνώμες), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 41% θετικές γνώμες (έναντι 48% αρνητικών).

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί προβάδισμα έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 35% έναντι 33%, το οποίο όμως έχει μειωθεί από την προηγούμενη βδομάδα, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 36%-32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση