GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανιτάκης: Καταστροφή η εμμονή της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο

Ήταν καταστροφή η εμμονή της τρόικας να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. Σημείωσ...

Μανιτάκης: Καταστροφή η εμμονή της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο
Ήταν καταστροφή η εμμονή της τρόικας να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο, τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.
Σημείωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τώρα λιγότεροι από ό,τι προβλέπει το πλάνο, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις για τη σειρά και προβολή των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών:
«Τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι ξέρουμε ότι πρέπει να είναι 500.000- έως 550.000 σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει και αφορά σχεδιασμό σε μακρόχρονη βάση. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 392.000 λόγω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και λόγω της εμμονής της τρόικας να γίνουν απολύσεις. Αυτό ήταν καταστροφή.
Ήταν μπούμεραγκ και για αυτούς που το υλοποίησαν αλλά και για την εξέλιξη του προγράμματος μεταρρύθμισης στο δημόσιο τομέα. Η μεγάλη στόχευση της μεταρρύθμισης δεν μπορεί να γίνει μόνο από ένα κόμμα. Πρέπει να γίνει απ” όλα τα κόμματα».

1 σχόλιο

  1. Πρώτα πρώτα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι μόνο 392.000. Είναι πολύ περισσότεροι. Επιπλέον αφήνεις έξω τους συμβασιούχους και τους ΔΕΚΟ. Αυτοί από πού πληρώνονται?
    Και ποιος είπε ότι είναι μόνο ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που έχει σημασία? Τεράστιο ρόλο παίζει η παραγωγικότητά τους. Στην ΕΛλάδα όλοι ξέρουμε ότι το μόνο που παράγουν είναι γραφειοκρατία!
    Και υπάρχει και άλλος παράγοντας που ο κ. Μανιτάκης δεν αναφέρει: ειναι ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων. Διπλάσιος και τριπλάσιος από του ιδιωτικού τομέα.
    Και είναι και η Μονιμότητα! Και είναι και το τεράστιο εφάπαξ!
    Η τρόικα έχει δίκιο. Το δημόσιο πρέπει να πεθάνει στην Ελλάδα και να ξαναστηθεί εντελώς από την αρχή. Χωρίς μονιμότητες, χωρίς μεγάλους μισθούς, χωρίς επιδόματα, χωρίς εφάπαξ, χωρίς πλεονεκτήματα. Αν τα θέλουν όλα αυτά να πάνε σε άλλη χώρα να δουλέψουν ή να δανείζεται το Ταμείο τους αποκλειστικά με εγγύηση τις προσωπικές περιουσίες τους και με αυτό τον τρόπο να τους τα παρέχει. Και όχι ο Ελληνικός λαός!
    Οι πολίτες του ιδιωτικού τομέα τί έιναι? Δεύτερης κατηγορίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση