GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δεν είναι θέση της Αριστεράς να επιλέγει κάποιος να μην λερώσει τα χέρια του - ΒΙΝΤΕΟ

Αιχμές για τους πρώην συντρόφους του άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε στο οικονομικό κανάλι SBC και αναφέρθηκε ...

Τσίπρας: Δεν είναι θέση της Αριστεράς να επιλέγει κάποιος να μην λερώσει τα χέρια του - ΒΙΝΤΕΟ
Αιχμές για τους πρώην συντρόφους του άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε στο οικονομικό κανάλι SBC και αναφέρθηκε στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας λίγες ώρες πριν την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου.
"Εάν τα αποτελέσματα της Κυριακής για κάποια πρόσωπα, που ακολουθούν πια προσωπικές διαδρομές, δεν είναι θετικά γι’ αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας, κάποια στιγμή, εφόσον καταλάβουν αυτά τα πρόσωπα το λάθος, μπορεί να ανοίξει πάλι την «παραταξιακή αγκαλιά» και να τους δεχθεί και υπό ποιές προϋποθέσεις;" ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος απάντησε:
"Νομίζω ότι ο καθένας έχει διαλέξει τον δρόμο του και όταν κανείς διαλέγει τον δρόμο του, οι δρόμοι είναι σε διαφορετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει αμφιβολία. Εγώ κακία δεν κρατάω σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά… Όταν κάποιος επιλέγει σε μια κρίσιμη στιγμή, την ιδεολογική καθαρότητα και να μην λερώσει τα χέρια του και να κάθεται στη γωνιά και να λέει «τα δύσκολα έρχονται, εγώ σας προειδοποίησα», τότε επιλέγει μία θέση και στάση που για μένα, δεν είναι θέση και στάση της Αριστεράς, που είναι χρήσιμη για τον τόπο. Της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Η αριστερά για να είναι χρήσιμη για τον τόπο, πρέπει να μην φοβάται να βάλει τα στήθη μπροστά και τα χέρια στη λάσπη. Γιατί αν δε βάλουμε εμείς τα χέρια στη λάσπη, ποιός θα τα βάλει; Ποιός θα στηρίξει τον πιο αδύναμο;"
Ερωτηθείς εάν αισθάνθηκε ότι υπήρξαν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη τις τελευταίες ημέρες και εάν νιώθει πικραμένος, είπε ότι πάντα υπάρχουν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. "Τώρα νομίζω ότι ένα σύστημα «δίνει τα ρέστα του», διότι καταλαβαίνει ότι εδώ μιλάμε για την επόμενη τετραετία πια. Την προηγούμενη φορά δεν είχε καμία προσδοκία να ανατρέψει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και απλά είχε φτιάξει το σχέδιο της παρένθεσης. Ήξεραν ότι μας περιμένουν κάποιοι στο εξωτερικό, στη γωνία. Τώρα που αυτό το έχουμε σταθεροποιήσει, βλέπουν και φοβούνται ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η μεγάλη ευκαιρία που θα έχει ο τόπος για μεγάλες τομές και αλλαγές. Κι αν γίνουν τομές κανονικές και εφαρμογή στο νόμο, ξέρουν ότι δεν θα έχουν θέση στην πολιτική και στην οικονομική ζωή. Βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά εγώ δεν ασχολούμαι". "Ξέρετε ότι ο λαός έχει κριτήριο. Εγώ νομίζω ότι κρίνει από την ειλικρίνεια των προσώπων. Από το εάν κανείς κοιτάει στα μάτια, βλέπει στα μάτια τους πολίτες και τους μιλάει με εντιμότητα, αν τους λέει την αλήθεια όσο δύσκολη κι αν είναι. Λένε: γιατί παραδέχεσαι λάθη; Γιατί δεν μπορώ να μην τα παραδεχτώ αν τα έχω κάνει. Η ειλικρίνεια είναι μεγάλο προτέρημα στην πολιτική ζωή του τόπου", πρόσθεσε.

Τσίπρας: Η χώρα στις αρχές του 2017 θα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές
«Αν κερδίσουμε τις δύσκολες μάχες για το χρέος, των “κόκκινων” δανείων, για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, το πρώτο εξάμηνο του 2016», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις πραγματικές, όχι πλιάτσικο, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά πραγματικές επενδύσεις που θα αφήνουν ένα σημαντικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, που θα έχουν θέσεις εργασίας και που θα αναπτύξουν ένα αναπτυξιακό περιβάλλον, με ανάπτυξη που θα έχει πρόσωπο κοινωνικό» και πρόσθεσε: «Είμαι λοιπόν αισιόδοξος ότι η χώρα παρά τις δυσκολίες σε ένα χρόνο από τώρα, αν όχι σε ένα χρόνο, στις αρχές του 2017 θα μπορεί με ασφάλεια να επιστρέψει στις αγορές».
Οι ποδοσφαιρικοί όροι του Τσίπρα για τις εκλογές
Ποδοσφαιρικούς όρους χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφοντας τη μάχη των εκλογών της Κυριακής.  Σε αυτές τις εκλογές "παίζουμε εκτός έδρας με την έννοια ότι ο διαιτητής δεν παίζει 50 – 50" είπε μιλώντας στο SBC και πρόσθεσε ότι "είναι σαν να παίζουμε με παίκτη λιγότερο".
"Κάνατε εκλογικές αναμετρήσεις και τις έχετε κερδίσει όλες. Κάποιοι λένε ότι έχει άστρο ο Τσίπρας. Γι’ αυτή την εκλογή, την κρίσιμη της Κυριακής, πιστεύετε ότι την κερδίζετε από τα αποδυτήρια, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους,  ή ότι παίζετε εκτός έδρας και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα;" ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
"Εκτός έδρας παίξαμε σε όλες τις αναμετρήσεις. Και σ’ αυτή παίζουμε εκτός έδρας με την έννοια ότι ο διαιτητής δεν παίζει 50 – 50… εάν θεωρήσουμε ότι διαιτητής είναι το σύστημα των μέσων ενημέρωσης το οποίο ενημερώνει τον κόσμο. Αλλά, ξέρετε,  καμιά φορά υπάρχουν ομάδες, που πεισμώνουν και παίζουν καλύτερα όταν ο διαιτητής δεν σφυρίζει 50 – 50. Εμείς ανήκουμε σε αυτές τις ομάδες" τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Στο δημοψήφισμα, πάντως, σίγουρα δεν έπαιξε … , σχολίασε ο Βασίλης Ταλαμάγκας στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη με τον κ. Τσίπρα να απαντά:  "Αυτό είναι γεγονός… και εν πάσει περιπτώσει εγώ θέλω σας πω ότι αισθάνομαι ότι ειδικά σε αυτή τη μάχη, είναι σαν να παίζουμε με παίκτη λιγότερο και παρόλα αυτά, να παίζουμε πολύ καλή μπάλα και να καθαρίζουμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο".

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και εάν σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές θα προχωρήσει μέχρι τέλους στην κάθαρση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ή θα αρχίσουν οι εκπτώσεις απ’ την επόμενη μέρα των εκλογών. "Αυτή τη φορά θα έχω πολλούς λόγους, για να μην σκέφτομαι καθόλου τις εκπτώσεις" είπε. "Αν ήθελα να κάνω εκπτώσεις, θα τις έκανα και στην πρώτη περίοδο, στο πρώτο επτάμηνο. Δεν έκανα τις εκπτώσεις την περίοδο εκείνη, που η σύγκρουση με την Ευρώπη ήταν σκληρή και που δεν είχα σταθερό έδαφος να πατήσω. Πιθανότατα να σκεφτόταν κάποιος, όπως είχε σκεφτεί και ο προκάτοχός μου ο κος Σαμαράς, ότι αυτό που θα μπορούσε να με στηρίξει είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα μέσα ενημέρωσης. Όχι, δεν το έκανα. Τώρα που θα έχω σταθερό έδαφος, θα φοβηθώ να κάνω πίσω και να μην σπάσουμε το απόστημα που βαραίνει την πολιτική ζωή του τόπου εδώ και δεκαετίες;  (…)  Τώρα είναι η τρίτη και η καλύτερη για να βάλουμε μία κι έξω τέλος στο παρελθόν που μας βαραίνει. Να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου. Εγώ πιστεύω ότι θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας -αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις καταγγελίες για τον Αλέκο Φλαμπουράρη- έκανε λόγο για κίτρινο Τύπο και "συγκροτήματα παραδημοσιογραφίας" που έχουν οργιάσει το τελευταίο διάστημα, όμως όπως είπε δεν ασχολείται με αυτά. "Ασχολούμαι με τα μεγάλα προβλήματα που έχει ανάγκη ο τόπος. Και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τομές που έχει ανάγκη και είμαι αποφασισμένος να τις προχωρήσω κι εγώ και οι συνεργάτες μου. Διότι νομίζω ότι εάν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία και γυρίσουμε ξανά πίσω, θα μείνουμε για πάρα πολλά χρόνια καθηλωμένοι".
"Ματώσαμε για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει. Το ίδιο θα κάνουμε και την επόμενη μέρα έχοντας πάντα στο νου μας τα λαϊκά συμφέροντα και στην έγνοια μας τους απλούς ανθρώπους.
Να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά με περισσότερη δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζοντας ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον ώστε να μην διακινδυνεύει η χώρα και ο λαός και νέες μεγάλες απώλειες" κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση