GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο θέμα αποπομπής; Αγανάκτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάρκο Μπόλαρη

Η επιλογή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος αναγκάστηκε τελικά σε παραίτηση λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεν ήταν η μοναδική στο κυβ...

Νέο θέμα αποπομπής; Αγανάκτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το Μάρκο Μπόλαρη

Η επιλογή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος αναγκάστηκε τελικά σε παραίτηση λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεν ήταν η μοναδική στο κυβερνητικό σχήμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο στόχαστρο στελεχών του κόμματος βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση για την υπουργοποίηση των κ. κ. Καμμένου και Μπόλαρη, για τον μεν βουλευτή των ΑΝΕΛ εξαιτίας των επίμαχων αντισημιτικών και ομοφοβικών σχολίων που έχουν αναρτηθεί παλαιότερα στο λογαριασμό του στο Twitter, για τον δε Μάρκο Μπόλαρη εξαιτίας του ρόλου του ως υφυπουργού Υγείας στην υπόθεση διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών πριν τις εκλογές του 2012.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έκπληξη, την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου και του Μάρκου Μπόλαρη. Δεν θεωρούμε, βέβαια, ότι ρόλος του Τμήματος είναι να εκφέρει κρίσεις, να εκφράζει τη συμφωνία ή την απαρέσκειά του σχετικά με τα πρόσωπα που συνθέτουν ένα κυβερνητικό σχήμα. Παρά ταύτα, στις δύο αυτές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, και μάλιστα δημόσια, καθώς η πολιτεία των δύο συγκεκριμένων προσώπων προσβάλλει έντονα τα δικαιώματα και τις αξίες μας.

Ο Δημήτρης Καμμένος κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε σχόλια ακραία ομοφοβικά, επιθετικά εναντίον των γκέι και αντισημιτικά. Δεν μπορούμε, για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας να τα αναπαράγουμε εδώ. Θα δώσουμε μόνο μια εικόνα, για να γίνει αντιληπτό τι λέμε: twitter που χαρακτηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης «αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο» ή λένε ότι όλοι οι Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους απουσίαζαν στις 9/11 και έτσι δεν σκοτώθηκε κανένας, είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Και δεν ήταν εξαίρεση, επαναλαμβάνονταν συστηματικά.

Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας  το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή.

Η υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση