GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για τις διεργασίες που γίνονται στο πολιτικό σκηνικό, μετά τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡ...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για τις διεργασίες που γίνονται στο πολιτικό σκηνικό, μετά τις αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τη διάσπαση και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας και το κάλεσμα Λαφαζάνη για αντιμνημονιακό μέτωπο.
"Η κυβέρνηση κατέρρευσε γιατί επέλεξε την προώθηση ενός τρίτου, βάρβαρου και σε ανοιχτή σύγκρουση τόσο με το 61% του συγκλονιστικού ΟΧΙ όσο και με το μαζικό ρεύμα προς τα αριστερά που την έφερε στην εξουσία και το οποίο αρνείται να αποδεχθεί το συμβιβασμό με τους εκβιαστές, αρνείται να πάει σπίτι του και επιμένει να αντιστέκεται" σημειώνει η ανακοίνωση.
Παρά την στήριξη των «μέσων» ο Τσίπρας και ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι «κυρίαρχοι του παιχνιδιού», όπως λένε παραδοσιακοί και νέοι αυλοκόλακες, αλλά σπρώχνει στην έξοδο από το κόμμα και την επιρροή του χιλιάδες αγωνιστές της Αριστεράς.

Το ναυάγιο μιας "ισότιμης συνεργασίας"
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήρθε σε επαφή με τη Λαϊκή Ενότητα. Ο βασικός άξονας της πολιτικής του κόμματος είναι όπως περιγράφουν "ένας δρόμος έξω από ευρώ – ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, με την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ενδιάμεση» πρόταση, πρόταση «φιλολαϊκής διαχείρισης» μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου".
"Μ’ αυτό το πλαίσιο απευθυνθήκαμε στην ΛΑ.Ε στην ΜΑΡΣ, το «Σύλλογο Κορδάτο», το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», τον « ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ» και σε άλλες κινήσεις και ρεύματα της αριστεράς" σημειώνει η ανακοίνωση. "Στο βαθμό που υπήρχε συμφωνία πάνω στο παραπάνω πρόγραμμα, η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφορούσε μια ισότιμη εκλογική συνεργασία δύο μετώπων και όχι προσχώρηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μέτωπο της ΛΑ.Ε".
Όπως αναφέρει  η ανακοίνωση μετά από δύο συναντήσεις διαπιστώθηκε "διαφωνία καταρχήν στο προγραμματικό πλαίσιο και την πολιτική κατεύθυνση", "στον χαρακτήρα και τον τρόπο συγκρότησης του μετώπου που πρότεινε η ΛΑ.Ε." αλλά και "στην έλλειψη όρων ισοτιμίας".
Στο ζήτημα της εκλογικής συνεργασίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπληρώνει πως "ο χαρακτήρας του μετώπου που προτείνεται από τη ΛΑ.Ε ορίζεται ως «αντιμημονιακός, δημοκρατικός, πατριωτικός, προοδευτικός», πράγμα που δεν εκφράζει τον ριζοσπαστισμό, την ταξικότητα και το πολιτικό βάθος του ΟΧΙ. Δεν κάνει την αναγκαία τομή με την ρεφορμιστική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που έδειξε στην πράξη ότι καταλήγει σε αδιέξοδο".

Σκληρή κριτική και στα λεγόμενα "μνημονιακά κόμματα"
Αναφερόμενη στα άλλα κόμματα της Βουλής, η ανακοίνωση τονίζει πως η ΝΔ, παρότι φθαρμένη και με κρίση ηγεσίας, προσπαθεί να επανακάμψει φιλοδοξώντας την πρωτοκαθεδρία, χαρακτηρίζει το Ποτάμι, το "χαϊδεμένο παιδί των καναλαρχών και της ΕΕ, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία", ενώ εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ θα "ξεπεράσει δύσκολα τα ιστορικά του αδιέξοδα και πιθανότατα η κατάρρευσή του θα συνεχιστεί.
Ιδιαίτερη είναι η αναφορά στη Χρυσή Αυγή. "Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να εμφανιστεί σαν «πατριωτική αντιμνημονιακή αντιπολίτευση», καραδοκεί να συσπειρώσει τον αντιμνημονιακό, πατριωτικό, αντιαριστερό κόσμο που «προδόθηκε», όπως λένε, για μια ακόμη φορά, τώρα από την αριστερά και τους ΑΝΕΛ.. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, να παλέψουμε για την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας αλλά και στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών ενάντια στη ρατσιστική ισλαμοφοβία και την Ευρώπη – φρούριο".

Ο εκλογικός στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές
Ο δικός μας στόχος στις εκλογές είναι: Να βαθύνει το ρήγμα που άνοιξε διάπλατα το δημοψήφισμα στην κυρίαρχη αστική πολιτική. Να βγει αποδυναμωμένο το στρατόπεδο της διαχείρισης του νέου Μνημονίου. Να ενισχυθεί αποφασιστικά η Αριστερά που παλεύει εδώ και τώρα για ρήξη και ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση