GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τηλεμαχία έδειξε τις αποβλακωτικές συνέπειες των μνημονίων!

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου. Τελικά η πολιτική την εποχή των μνημονίων με την τρόικα μετατρέπεται σε απόλυτη φάρσα και οι πολιτικοί σε ...

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου.
Τελικά η πολιτική την εποχή των μνημονίων με την τρόικα μετατρέπεται σε απόλυτη φάρσα και οι πολιτικοί σε ξεπεσμένους γητευτές μιας ψήφου που δεν ξέρουν τι να την κάνουν.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από την χθεσινοβραδινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Debate την εποχή των μνημονίων, λοιπόν, σημαίνει decadence! Παρακμή για την δημοσιογραφία, ξεπεσμός για τους πολιτικούς αρχηγούς, κατάπτωση της πολιτικής και απαθλίωση του πολιτικού λόγου.

Μόνον αυτά; Δραματική ασχετοσύνη και ανικανότητα αυτών που δόμησαν την χθεσινοβραδινή τηλεμαχία και αυτών που συμβούλευσαν τους πολιτικούς αρχηγούς στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας! Ούτε ο ικανότερος όλων περφόρμερ, Πάνος Καμμένος, δεν μπόρεσε να περισωθεί μέχρι τέλους!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Είναι η γενικευμένη πολιτική και δημοσιογραφική αποβλάκωση με τα ανόητα επικοινωνιακά στερεότυπα που εγκλώβισε τον ελληνικό λαό στα μνημόνια, ή μήπως είναι τα μνημόνια που οδηγούν στην απόλυτη αποβλάκωση του πολιτικού μας προσωπικού και κυρίως της πολιτικής ηγεσίας της χώρας; Το ψάρεμα πελατών-ψηφοφόρων στο απολιτικό, τριτοδρομικό κέντρο οδήγησε πράγμPατι σε μια μορφή πολιτικής απαθλίωσης τις ηγεσίες και σε παρακμή την δημοσιογραφία της διαπλοκής, έτσι ώστε τα μνημόνια να αποκτήσουν μια φυσιολογική υπόσταση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά είναι μάλλον τα μνημόνια που σήμερα εκθέτουν αυτή την αποβλάκωση, εμφανίζοντας την ως κύρια συνέπειά τους.

Και οι «αντιμνημονιακοί» πολιτικοί ηγέτες, γιατί εμφανίστηκαν και αυτοί χθες το βράδυ ως δομικά στοιχεία αυτής της θλιβερής πολιτικής απαθλίωσης; Διότι με έναν σαιξπηρικό τρόπο προσέγγισαν τις μνημονιακές πολιτικές σαν μια ιστορία που διηγείται ένας ηλίθιος, ο οποίος θεωρεί τον Εαυτό του πρωταγωνιστή σε ένα θέατρο ανατροπής ενός κόσμου που δεν είναι ο δικός του, αλλά των Άλλων και κυρίως των αντιπάλων του στο συγκεκριμένο εκλογικό του κοινό. Με άλλα λόγια, οι «αντιμνημονιακοί» ηγέτες παρέπεμψαν για την σωτηρία του ελληνικού λαού σε έναν πολιτικό χώρο αρχών λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής χειραφέτησης, δείχνοντας, ωστόσο, να πιστεύουν ενδόμυχα σε έναν άλλο τύπο σωτηρίας τον οποίο κρατούν μόνον για τον εαυτό τους, φοβούμενοι πως αν αναλύσουν το μυστικό τους, θα εκτεθούν στην βάση των αρχών που εμφανίζονται να διακονούν.

Στο χθεσινοβραδινό debate, αγαπητέ αναγνώστη, αποθεώθηκε ο Νίτσε: έμοιαζε σαν όλα να έχουν ειπωθεί από τους «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς» ηγέτες και όλα να έχουν ερωτηθεί προηγουμένως από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν απέναντί τους και τώρα θα έπρεπε όλα να εμπεριέχονται σε κάθε φράση τους. Όταν συμβαίνει αυτό η επικοινωνία χάνει το πολιτικό της περιεχόμενο. Μετατρέπεται σε κενό περιεχομένου λόγο, σε μία καφενόβια κουβεντούλα, με την μορφή παράλληλων μονολόγων, λαϊκιστικών κορωνών και αοριστολογιών που κορυφώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο: κοιτώντας την κάμερα και λέγοντας το «ποίημα»! Ας «απολυθούν» αμέσως οι σύμβουλοι των αρχηγών για το χθεσινό debate, μήπως και σωθεί κάτι από τα βασικά μίας επιστήμης, η οποία φαίνεται και αυτή να ασφυκτιά μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο μιας παρατεταμένης παρακμής!

Αυτό που είδαμε χθες στην ΕΡΤ είναι η «μεγάλη εικόνα» αυτού που ο κ. Τσίπρας αποκαλεί «παλαιό». Ένα «παλαιό» που έχει χάσει κάθε νόημα σε μία χώρα όπου το νόημα παράγεται αποκλειστικά από τις νέες τάξεις πραγμάτων που ορίζει η τρόικα, υπαγορεύοντάς τες στο «μνημονιακό» πολιτικό προσωπικό, ενώ το «αντιμνημονιακό» αγωνίζεται να κερδίσει τις εντυπώσεις στο κοινό που δεν ελπίζει ούτε στον σοσιαλισμό, ούτε στην σοσιαλδημοκρατία, αν και αυτά επικαλείται για νομιμοποίηση. Η δραματική μνημονιακή μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να ήταν η «κρίσιμη μάζα» που οδήγησε στην κατάπτωση του πολιτικού φαινομένου στην Ελλάδα, τη στιγμή κατά την οποία είχε ανατείλει η ελπίδα για αναγέννηση της πολιτικής στη χώρα μας στο πλαίσιο μιας νέας μεταπολίτευσης.

4 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος....

    Η ταινία ήταν ΜΆΠΑ... άλλα ρώταγαν οι ρετιρέ δημοσιογράφοι και άλλα απαντούσαν οι απολιτικ πολίτικοι...Τέτοια ντιμπέιτ μάτια μου σου φτιάχνω εκατό την ώρα... O αυτοεξευτελισμός πολιτικών και δημοσιογράφων σε όλο του το μεγαλείο... νικητής θα πει κανείς δεν υπήρξε; και βέβαια υπήρξε η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ που την ΑΠΕΚΛΗΣΑΝ εκκωφαντικά KAI φασιστικά οι του δημοκρατικού τόξου που τους έμεινε το τόξο KAI έκαναν βέλος τα παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια και to Ελλάς τιμή χρυσή αυγή μαζί με το Εγέρθητι που ΑΎΡΙΟ με τις ηλιθιότητες τους οι κομπογιαννίτες της πολιτικής ζωής του τόπου δεν καταλαβαίνουν ότι από τώρα τους έχουν κάνει Αντιπολίτευση...

    ΚΑΙ τώρα δεν θα είναι μονοί τους αλλά και με ένα μεγάλο μέρος της λαϊκή ΜΆΖΑΣ..Ήρωες θα τους φωνάζουν και θυμηθείτε το...

    Δεν γίνετε ένα κόμμα είτε μας αρέσει είτε όχι όταν είναι η τρίτη δύναμη στην βουλή να το αποκλείεις από την ΜΑΠΑ ταινία...και όταν αυτό το κόμμα συνταγματικά ΚΑΙ νομικά ξανακατεβαίνει στης εκλογές ... Τι δεν καταλαβαίνουν πια αυτοί οι επικοινωνιολόγοι τους; ότι δημιουργούν (ΗΡΩΕΣ) ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ !!!!

    Θα ήμουν ο τελευταίος τον τελευταίον που θα αναγκαζόμουν να γράψω υπέρ της ΜΑΥΡΗΣ ΑΥΓΗΣ ,αλλά η δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΙΔΕΣ πολιτικάντηδες..

    Είχε λοιπόν νικητή αυτή η παρωδία για έμενα και θα φανεί κατά τον Μάρτιο του 2016 ΌΤΑΝ θα ξανά έχομε εκλογές που αυτή την φορά θα της επιβάλουν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ μαζί με ΠΟΛΎ ΛΑΌ και που θα της κερδίσουν...Δεν γίνετε η ΕΛΠΊΔΑ να γίνετε Λ-ΕΠΙΔΑ...Δεν γίνετε σε αυτή την Ευρώπη τα Κράτη έθνη που την απαρτίζουν να πορεύονται με διαφορετικό μισθολόγιο, εργασιακά, κοινωνικό καθεστώς, διαφορετική φορολόγηση, διαφορετική εξωτερική πολιτική, διαφορετικό σύστημα παιδείας, υγείας, διαφορετικό συνταξιοδοτικό ,διαφορετικό Μεταναστευτικό, ΌΤΑΝ μας έρχεται ΜΕ ΦΟΡΆ και ο κλιματικός μετανάστης... και που σήμερα κανείς τους δεν λέει τίποτα για ΑΥΤΌ το μεγάλο θέμα....

    Δεν είναι το νόμισμα το πρόβλημα το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη άγετε και φέρετε στα αδύναμα μέλη της σαν εξουσία του δυνατού δυνάστη και κερδοσκόπου στον αδύναμο (εταίρος της) και αυτό ανεβάζει παντού τους Εθνικιστές ΚΑΙ την διάσπαση της Ευρωζώνης τον ΛΑΟΝ κάθε ήμερα θα διασπάστε με μαθηματική ακρίβεια υπέρ τον αγορών ..ΌΤΑΝ ξεκινήσει θα το καταλάβουν; ..Ο δε Μαχαλομάγκας Βαγγέλης και ο Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ και δειλός πρωθυπουργός ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΡΊΒΕΙ ΤΑ ΜΆΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΊΠΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΑΙΔΆΚΙ με το ασκέρι του...ΔΙΑΒΑΖΩ μια διάταξη στο ασφαλιστικό και ανατριχιάζω .. ΤΑ ΑΜΕΑ λένε να πάρουν σύνταξη εξ ολοκλήρου ΌΤΑΝ θα γίνουν 67 ετών μέχρι τότε ίσως να παίρνουν 80-90 ευρώ και ΧΩΡΙΣ ΕΚΑΣ ...ΑΥΤΉ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΑΛΛΑ ...ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΤΟΥ ΚΏΛΟΥ ...μαυρίστε τους δεν θα έχετε άλλη ευκαιρία διότι θέλουν την ψήφο μας ώστε να νομιμοποιήσουμε ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΑΝ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΆΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΌΛΜΗΣΑΝ ΟΎΤΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ...ΜΑΥΡΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΚΆ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΎΡΙΖΑ και λοιπούς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια τι τις θέλουμε τις εκλογές;

    «Τώρα αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμμάτων. Θέλουμε κόμματα με προγραμματικές δεσμεύσεις, με αρχές, με κοινωνικές αναφορές. Θέλω να πω ότι το όραμα το δικό μου και νομίζω όλων μας στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας. Είναι κυβερνήσεις προγραμματικών συνεργασιών».

    Γιάννης Δραγασάκης ΙΒήμα fm 9/9/2015)
    ---------------------------------------------------------------------
    «Μέσα σε λίγες μέρες η υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε όσα δεν είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επί επτά μήνες […]. Είναι δυνατόν να λέμε “δεν συνεργαζόμαστε” και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών;»

    Βαγγέλης Μεϊμαράκης: (Action24, 4/9/2015).
    -----------------------------------------------------------

    «Χρειάζεται μια κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη, άρα μια συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων»

    Φώφη Γεννηματά: (ΕΡΤ, 2/9/2015).
    -----------------------------------------------------------

    «Μόνη λύση είναι μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και άρα εθνικής ενότητας»

    Ευάγγελος Βενιζέλος: (euro2day, 2/9/2015).
    -----------------------------------------------------------
    «Θέλουμε μια Βουλή που θα βγάλει κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία […] Η δική μας πρόταση είναι μεγάλη συνεργασία, βασισμένη σε αρχές»

    Σταύρος Θεοδωράκης: (θέατρο «Αλκμήνη», 4/9/2015).
    -----------------------------------------------------------
    «Ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, προσωπικά πιστεύω, αλλά και η Ν.Δ. πιστεύει, ότι θα πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις που δηλώνουν ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας»

    Κωστής Χατζηδάκης: (Real FM, 28/8/2015).
    -----------------------------------------------------

    ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΉΣ ΣΑΣ ΦΩΝΆΖΟΥΝ..

    «ΤΑ ΝΕΑ»: «Η χώρα χρειάζεται πανίσχυρη κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, ώστε να επέλθει συντομότερα το τέλος των μνημονίων» (5/9/2015).
    -------------------------------------------------------------

    «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η κοινή γνώμη απαιτεί πλέον τις κυβερνήσεις συνεργασίας όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής. […] Οποιος πολιτικός ηγέτης δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται, εμμένει στο αίτημα της αυτοδυναμίας ή αποκλείει ντε φάκτο τη συνεργασία με άλλα κόμματα πηγαίνει σαφώς ενάντια στη θέληση των ψηφοφόρων» (5/9/2015).
    --------------------------------------------------------------------------

    «REAL NEWS»: «Υπάρχει ακόμα κανείς που δεν αντιλαμβάνεται ότι η βαριά αυτή πολιτική ατζέντα επιβάλλει τον σχηματισμό ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης με ευρύτατη λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη;» (Νίκος Χατζηνικολάου, 6/9/2015).
    -----------------------------------------------------------------------------------
    «ΤΟ ΒΗΜΑ»: «Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το πολιτικό σύστημα θα κληθεί να συγκροτήσει κυβέρνηση ικανή να διατηρήσει την Ελλάδα εντός ευρωπαϊκής τροχιάς» (Αντώνης Καρακούσης, 6/9/2015).

    Συντάκτης: Νίκος Σβέρκος
    ---------------------------------------------------------------------
    ΕΎΓΕ ΤΣΙΠΡΑ ....ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΣ....Όλα αυτά ΘΈΛΕΙ ο κόσμος ΛΕΣ Τσιπράκο ;....ΕΕΕΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ρε κόπανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κυβερνάγατε τόσους μήνες έτσι; Αυνανιζόσασταν μήπως;ρε τσιπρεοι;

    Οι μειώσεις μισθών, τα χαράτσια στους φτωχούς, οι μαζικές απολύσεις, η καταστολή; Όχι βέβαια, ΑΥΤΉ είναι η Δεξιά του κερατά.... Η χειρότερη καπιταλιστική πολιτική σε συνδυασμό με την υποτέλεια στους διεθνείς τοκογλύφους..

    Εκείνο που σε κάνει χειρότερο από τη ΝΔ, ΤΣΙΠΡΑ είναι πως ακολουθείς την ιδία πολιτική ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, λες όμως πως εσύ τάχα είσαι Αριστερός! Πότε έγινες; Τότε που ψήφισες τον Παυλόπουλο; Τότε που ξέπλενες τα γαλαζοπράσινα σκουλήκια για να σε στηρίξουν έπειτα; Τότε που υπέγραψες το Μνημόνιο; Μετά; Μήπως τώρα που κάνεις εκλογές με λίστα;

    Δεν κυβερνάγατε τόσους μήνες έτσι; Αυνανιζόσασταν μήπως; Προφανώς δεν κυβερνήσατε, κυβέρνησαν οι πλούσιοι κι οι ξένοι, αυτοί που κυβερνάν πάντα. Ο λαός όμως σε τίμησε με την ψήφο του κι εσύ τους πρόδωσες.... Τώρα τι τους λες; ...Ότι αυτά που δεν έκανες όρθιος πριν γονατίσεις, θα τα κάνεις τώρα στα τέσσερα; Αστειεύεσαι;...Γιατί δεν είναι θέμα χρόνου είναι θέμα επιλογής.... Δεν είναι το ότι άρχισες κάτι καλό και δεν πρόλαβες, είναι η τούμπα που έκανες, η επαίσχυντη προδοσία σου η υπογραφή και ψήφιση του ξεπουλήματος της χώρας. Τώρα τι θες; Να συμπληρώσεις την καταστροφή; Να συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες; ΜΑΑΑΑΑ Γι αυτό είναι ικανός κι ο Μεϊμαράκης...

    Αν ο κόσμος ήθελε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, αν ήθελε δήμιο, είχε πολλούς... Τελικά αν και δύσκολο, θα τον κάνεις μάγκα ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ.

    Ευτυχώς πιστεύω, κι υπάρχουν καλές ενδείξεις πως οι εργαζόμενοι θα σας στείλουν μαζί στο διάολο... Αλλά θα μείνεις στην Ιστορία σαν το μεγαλύτερο ανόητο από όλους τους ανήθικους, που κυβέρνησε ποτέ τον τόπο.

    Γιατί ενώ είχες τον κόσμο με το μέρος σου, ενώ είχες ευκαιρίες να κάνεις το σωστό και κυρίως είχες τη δύναμη που σου έδωσε η πλειοψηφία να αλλάξεις τα πράγματα, μας γύρισες όλους πίσω. Μας παρέδωσες στον εχθρό, αν και μπορούσες να νικήσεις. Τη στιγμή που ο θρίαμβος φαίνονταν, επέλεξες άτακτη υποχώρηση.

    Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σου το συγχωρήσουμε. Θα πάρεις λοιπόν αυτό που σου αξίζει...Ο ΣΥΡΙΖΑ διέβη τον Ρουβίκωνά του. Δεν υπάρχει επιστροφή. Όποιος το υποστηρίζει ψεύδεται, κι όποιος το πιστεύει απατάται.σε ΔΈΚΑ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΎΝΟΥΝ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ
    ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ,
    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΒΑΓΓΕΛΑ" ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΕ
    ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΜΕΤΡΙΟΣ ΕΩΣ ΚΑΚΟΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ
    Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΤΗΡΙΟΥ, ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

    ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΝΑ ΞΕΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ,
    ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ, ΑΚΟΜΑ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.

    ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ. ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΤΗΣ
    ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΟΓΚΡΟΜ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ,
    ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΒΟΡΙΔΗΔΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
    ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
    Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση