GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ για μεταναστευτικό: Δεν υπάρχει πολλή Ευρώπη σε αυτή την Ένωση

«Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της ομιλίας του ενώ...

Γιούνκερ για μεταναστευτικό: Δεν υπάρχει πολλή Ευρώπη σε αυτή την Ένωση

«Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου ανακοίνωσε την  δημιουργία ενός δεύτερου Κατεπείγοντος Μηχανισμού Μετεγκατάστασης. Αυτός ο δεύτερος Μηχανισμός θα αφορά στην μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων που θα προστεθούν στις πρώτες προβλεπόμενες 40.000 προσφύγων.

Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα των ημερών, το μεταναστευτικό, ο Γιούνκερ είπε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει πολλή Ευρώπη σε αυτή την Ένωση. Χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαική πολιτική στην μεςταναστευτική και πολιτική κρίση». 

Την Τρίτη, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που φτάνουν στην ΕΕ είναι πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο, ενώ ο Μπαν Κι Μουν υπογράμμισε την ατομική και συλλογική ευθύνη των ευρωπαϊκών κρατών να απαντήσουν με υπεύθυνο και ανθρώπινο τρόπο. 

Σήμερα, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε : «Πρέπει να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση