GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάθηκαν οι πρωταγωνιστές;‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. Δημοσιογράφος. Άντε πάλι στις κάλπες, μετά το δημοψήφισμα τώρα εκλογές μετά συγκυβέρνηση και βλέπουμε... Εί...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.
Δημοσιογράφος.

Άντε πάλι στις κάλπες, μετά το δημοψήφισμα τώρα εκλογές μετά συγκυβέρνηση και βλέπουμε...
Είναι τουλάχιστο επώδυνο και ακριβό σπορ τα δημοψηφίσματα και οι εκλογές λέω εγώ αγαπητοί μου φίλοι και μάλιστα μέσα σε ένα μόλις επτάμηνο. Δημοσκοπήσεις επί δημοσκοπήσεων και ου το κάθε εξής θα δημιουργούν μια καθημερινή πραγματικότητα σε μια χώρα που οι πολίτες της δεν μοιάζει να ενδιαφέρονται και πολύ.
Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι απλό.
Γιατί πάμε σε εκλογές;
Πριν τον Ιανουάριο με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχαν επιτευχθεί τα "δέοντα" στην οικονομία και συζητούσαμε την έξοδο από το μνημόνιο και μια προληπτική γραμμή στήριξης με την διάθεση να μην πάρουμε ακόμα και την δόση αφού η έξοδος στις αγορές ήταν εφικτή.
Τον Σεπτέμβριο σήμερα δηλαδή με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένα επτάμηνο αργότερα χρεώθηκαν τα "δέοντα" και πήγαμε σε ένα τρίτο μνημόνιο με επώδυνα μέτρα με κλειστές τις τράπεζες με capital control των 60 ευρώ ημερησίως και το κυριότερο με πολιτικά αδιέξοδα που κάθε φορά πρέπει να λύσει ο λαός.
Ερώτημα τώρα.
Εάν κάτι άλλαξε που άλλαξε σίγουρα είναι προς το καλύτερο;
Πριν λίγο καιρό το νέο αφήγημα του κ Αλέξη Τσίπρα φάνταζε "φρέσκο" όπως τόνιζε και ο κ. Κώστας Καραμανλής με παρουσία "εξτρίμ" ακόμα και του περιτυλίγματος, έγινε μόδα το χρώμα "κόκκινο" τα λαχούρια στα πουκάμισα το κοστούμι χωρίς γραβάτα και όλοι ένιωθαν οικονομικά ότι θα θυσιάσουν κάτι προηγούμενο που ήταν "λάθος" και "μάνιακ μνημονιακό" για το κάτι νέο πιο ακριβό πιο μοδάτο πιο clean και φουλ αντιμνημονιακό , πιο "αιρετικά πολιτικό" που θα έκανε θραύση στην παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα...
Τι πετύχαμε ;
Ένα χειρότερο και εμπροσθοβαρές τρίτο μνημόνιο και μάλιστα της τελευταίας στιγμής με πανικόβλητο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει ότι δεν είναι αυτό που σας υποσχεθήκαμε άλλα "για να μην χορέψετε Έλληνες το χορό του Ζαλόγγου"!!!
Προσωπικά στα δημοσιογραφικά μου χρονικά (έχοντας παρακολουθήσει όλες τις διαδικασίες) δεν το έχω ματαδεί...
Εγώ θα το πω προτιμότερο ήταν το αφήγημα και η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά που σήμερα κάποιοι ήθελαν να είναι... "απών" από τα πράγματα εξυπηρετώντας προσωπικά τους συμφέροντα και τζάκια.
Δεν ξέρω αν οι εκλογές θα βγάλουν κυβέρνηση το σίγουρο πάντως δείχνουν ότι κάτι δεν πήγε καλά.
Και αυτό το κάτι το έχουμε όλοι καλά μέσα στο μυαλό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση