GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ριζικές αλλαγές σε σχολικά προγράμματα και βιβλία σε Α/θμια και Β/θμια

Για την αναγκαιότητα υλοποίησης μιας μεγάλης δημοκρατικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης σε όλες τις βαθμίδες, από την προσχολική αγωγή ...

Ριζικές αλλαγές σε σχολικά προγράμματα και βιβλία σε Α/θμια και Β/θμια
Για την αναγκαιότητα υλοποίησης μιας μεγάλης δημοκρατικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης σε όλες τις βαθμίδες, από την προσχολική αγωγή μέχρι τις μεταπτυχιακές σπουδές, έκανε λόγο στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας, στα πλαίσια του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μια σειρά μεγάλων τομών στο χώρο της εκπαίδευσης που θα αποκαθιστούν τους όρους για μια γνήσια πολιτισμική αναγέννηση της χώρας και θα κινηθούν στους εξής άξονες:
- Ριζικές αλλαγές στο σχολικό πρόγραμμα και στα σχολικά βιβλία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
- Προγράμματα στήριξης που θα αμβλύνουν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες και ριζική αναδιαμόρφωση της ειδικής εκπαίδευσης.
- Διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
-  Κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σε δύο ξένες γλώσσες και πληροφορικής από το δημόσιο σχολείο.
- Διαμόρφωση ενός ενιαίου πλαισίου για την τεχνολογική – επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
- Νέος Νόμος-Πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση με γνώμονα τη δημοκρατία, την ακαδημαϊκότητα και την εξωστρέφεια.
- Αναδιαμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας με ακαδημαϊκά και γεωγραφικά κριτήρια, σε συνάρτηση με το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.
Η συγκρότηση ενός Ενιαίου Χώρου Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας θα έχει ως στόχο αφενός να βρεθούν τα ερευνητικά ιδρύματα και τα πανεπιστήμια στη διεθνή πρωτοπορία της καινοτομικής τεχνολογίας, αφετέρου να καταστεί η Ελλάδα, με την πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά, διεθνές κέντρο στις ανθρωπιστικές σπουδές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση