GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Νέα Υόρκη ο Τσίπρας με το θέμα του χρέους στο... χαρτοφύλακα του

Στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και εκτός από το τυπικό της παρου...

Στη Νέα Υόρκη ο Τσίπρας με το θέμα του χρέους στο... χαρτοφύλακα του

Στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και εκτός από το τυπικό της παρουσίας του, ο πρωθυπουργός πάει με πρώτο μέλημα του να συζητήσει για το θέμα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους. Ακόμη δεν είναι απολύτως σαφές αν θα έχει συνάντηση με το Μπαράκ Ομπάμα, είναι όμως πιθανό. Οι δυο ηγέτες έχουν ήδη συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκφράζει τη στήριξη του στον Έλληνα πρωθυπουργό για το θέμα του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό, θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζον Κέρι, στην οποία θεωρείται πιθανή η συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους της Κύπρου, της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, αλλά και τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου. Επιπλέον ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και με εκπροσώπους της Ομογένειας. Ενώ θα συμμετέχει και σε πάνελ το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με την Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία αναφέρεται πρώτη στον κατάλογο των χορηγών της εκδήλωσης.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο χρέος της Ελλάδας αλλά και στο μεταναστευτικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση