GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση: "Συνωστισμός" στη νέα Βουλή με εννέα κόμματα!

Ορατό είναι το ενδεχόμενο από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου να προκύψει για πρώτη φορά εννεακομματική Βουλή, με τη Λαϊκή Ενότητα κα...

Δημοσκόπηση:
Ορατό είναι το ενδεχόμενο από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου να προκύψει για πρώτη φορά εννεακομματική Βουλή, με τη Λαϊκή Ενότητα και την Ένωση Κεντρώων να προστίθενται στα επτά μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του “Βήματος”, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, έναντι 25,9%, για τη Νέα Δημοκρατία, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, το Ποτάμι με 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (και οριακά εντός Βουλής). Στο 11,6% διαμορφώνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 2 και 3 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά, με αναφερόμενο μέγιστο σφάλμα 3,08%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση