GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η αστάθεια επικρατεί και η ευρύτερη γειτονιά μας είναι σε εμπόλεμη κατάστασ...

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η αστάθεια επικρατεί και η ευρύτερη γειτονιά μας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, να ξεφύγουν από τους διωγμούς» υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της, και η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, γιατί αυτές οι αξίες από εδώ ξεκίνησαν και εδώ πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μπορέσουμε ως Ευρώπη αλλά και ως Ελλάδα να ξαναβρούμε το βηματισμό μας, την οργάνωσή μας και την αποτελεσματικότητά μας».

Ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει βρει ξανά το ρυθμό της, οργανώνεται καλύτερα, σε αυτό το θέμα, γιατί, όπως είπε, στην αρχή τα πράγματα δεν ήσαν έτσι και όλον αυτόν τον καιρό πραγματικά όλοι συνέβαλαν στο να αρχίσει πλέον να λειτουργεί και το σύστημα υποδοχής. Βέβαια δεν παύει από το να είναι υπό μεγάλη πίεση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μολυβιάτης ευχαρίστησε τον επίτροπο για την ενημέρωση που του έκανε και εξέφρασε την εκτίμησή του στο έργο που κάνει, έργο σημαντικό όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδa, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση