GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφυλακίστηκε ο πρώην Πορτογάλος Πρωθυπουργός

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, που έχει προφυλακιστεί εδώ και περισσότερους από 9 μήνες στο πλαίσιο μιας έρευνας για...

Αποφυλακίστηκε ο πρώην Πορτογάλος Πρωθυπουργός
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, που έχει προφυλακιστεί εδώ και περισσότερους από 9 μήνες στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά, αποφυλακίστηκε, αλλά τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία της χώρας.
Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η πορτογαλική τηλεόραση, μετά την αποφυλάκισή του από το σωφρονιστικό ίδρυμα της Έβορα, στην νοτιοανατολική Πορτογαλία, ο 57χρονος Σόκρατες έφτασε στο σπίτι του στη Λισαβόνα μεταφερόμενος με ένα όχημα των σωφρονιστικών αρχών.
Κατά την άφιξή του, ο Σόκρατες, χαμογελαστός, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Βάσει της απόφασης που έλαβε δικαστήριο, ο Σόκρατες "τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό χωρίς να υποχρεούται να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι", ανακοίνωσαν οι αρχές, αναφερόμενες σε μια μείωση του κινδύνου πρόκλησης προβλημάτων στην έρευνα.
Ο Σόκρατες είχε αρνηθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα "προσφορά" που του είχε γίνει να αποφυλακιστεί, αλλά να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Η αποφυλάκισή του γίνεται έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου στη χώρα, την ώρα που η σύλληψή του είχε προκαλέσει έντονη αναστάτωση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης.
Για τον γενικό γραμματέα του κόμματος, Αντόνιο Κόστα, η ανακοίνωση της αποφυλάκισης του Σόκρατες δεν θα επηρεάσει ουδόλως τις εκλογές. "Θα πρέπει να δώσουμε στη δικαιοσύνη χρόνο να κάνει τη δουλειά της", δήλωσε, προτού προσθέσει ότι γίνεται σεβαστό το "κριτήριο της αθωότητας" για τον Σόκρατες.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011 συνελήφθη στις 21 Νοεμβρίου και ανακρίθηκε τρεις ημέρες αργότερα για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σοβαρή φορολογική απάτη και στη συνέχεια τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.
Μετά την προφυλάκισή του, η πορτογαλική δικαιοσύνη απέρριψε πολλές προσφυγές για την απελευθέρωσή του.
Τον Ιούνιο, ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του, δήλωσε ότι είναι ένας "πολιτικός κρατούμενος" και αρνήθηκε παράλληλα την πρόταση των αρμόδιων αρχών να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση