GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο έφηβος που «έκλεψε» το χαμόγελο της Ζωής!

Tου Γιώργου Ροδάκογλου Τη γνωρίσαμε ως Πρόεδρος τη Βουλής. Σκληρή τυπική και με το γράμμα του νόμου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μας συνήθι...

Tου Γιώργου Ροδάκογλου

Τη γνωρίσαμε ως Πρόεδρος τη Βουλής. Σκληρή τυπική και με το γράμμα του νόμου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μας συνήθισε σε αυθόρμητες χαλαρές στιγμές.
Πολλοί πίστευαν ότι το χαμόγελο σπάνια διαγράφεται στον πρόσωπο της. Και όμως δεν είναι έτσι. Ο Θανάσης Μπακάλης από τη Μεσολακκιά του Δήμου Αμφίπολης κατάφερε όχι μόνο να της αποσπάσει το χαμόγελο, που έως τώρα ποτέ δεν είδαμε, αλλά και να το αποτυπώσει σε μια φωτογραφία μαζί της. Η Ζωή λύγισε μπροστά στον αυθορμητισμό του νεαρού εφήβου της βουλής και όταν εκείνος της ζήτησε να φωτογραφηθούν, εκείνη ανταποκρίθηκε αμέσως.
Λίγο νωρίτερα ο Θανάσης Μπακάλης που συμμετέχει στις εργασίες της Κ’ Συνόδου της βουλής των εφήβων με θέμα «διακρίσεις στο χώρο του σχολείου», διατύπωσε στη Γ΄ Ομάδα Διαβούλευσης ουσιαστικές προτάσεις αφού εστίασε το θέμα στην καρδιά του προβλήματος που είναι, η ενημέρωση και οι σχέσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών στα σχολεία.
«Βασικό θέμα είναι η ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών για τις επιπτώσεις του ρατσισμού στα άτομα και την κοινωνία. Μέσα από την ενημέρωση οι μαθητές θα καταλάβαιναν τον κίνδυνο που κρύβει ο ρατσισμός ενώ μέσα από σεμινάρια οι καθηγητές θα διδάσκονταν πώς να συμπεριφέρονται στους μαθητές τους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ τους».
Ο μαθητής από τη Μεσολακκιά είναι ο μοναδικός έφηβος που ζεί χειμώνα καλοκαίρι σ ένα χωριουδάκι 300 κατοίκων και το σπίτι του απέχει μερικές δεκάδες μέτρα από την ανασκαφή στον τύμβο Καστά.
Πριν από ένα χρόνο παρακολουθούσε όλες τις λεπτομέρειες των δελτίων τύπου για την ανασκαφή και ονειρεύονταν το καλύτερο για τον τόπο του. Τις πρώτες ημέρες των ερευνών μαζί με τα μικρότερα παιδιά του χωριού φρόντιζαν την καθαριότητα των εξωτερικών χώρων εκεί που επισκέπτες και δημοσιογράφοι πετούσαν μπουκάλια και τσιγάρα. Μοναδικός και στο τελευταίο μίτινγκ των δημοσιογράφων όπου παρουσία όλης της ανασκαφικής ομάδας είδε από κοντά τον τρόπο ενημέρωσης. Πως ξεκινούσε μια είδηση από το τόπο του και έφτανε να κάνει το γύρο του κόσμου.
«Θα ήθελα πάρα πολύ να καταθέσω μια επερώτηση στην ολομέλεια για τη σύνδεση των νέων αρχαιολογικών ευρημάτων στη χώρα μας με την εκπαίδευση και τις προοπτικές που έχει. Δεν ξέρω αν έχω τη δυνατότητα αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση