GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταρ του τένις συλλαμβάνεται κατά λάθος από την αστυνομία!

Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη ακινητοποίησαν στο έδαφος τον Αμερικανό πρώην σταρ του τένις Τζέιμς Μπλέικ, του πέρασαν χειροπέδες και τον κ...

Σταρ του τένις συλλαμβάνεται κατά λάθος από την αστυνομία!
Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη ακινητοποίησαν στο έδαφος τον Αμερικανό πρώην σταρ του τένις Τζέιμς Μπλέικ, του πέρασαν χειροπέδες και τον κράτησαν στο τμήμα για περίπου ένα τέταρτο της ώρας χθες προτού συνειδητοποιήσουν ότι συνέλαβαν τον λάθος άνθρωπο, και όχι κάποιον που ανήκε σε συμμορία κλοπής προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily News.
Το επεισόδιο συνέβη όταν ο Μπλέικ, που κάποτε ήταν τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, περίμενε ένα αυτοκίνητο έξω από ένα ξενοδοχείο στο Μανχάταν για να τον πάει στους αγώνες τένις U.S. Open, σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα.
Αφού τον έριξαν στο έδαφος, πέντε λευκοί αστυνομικοί της πόλης ντυμένοι με πολιτικά τον κράτησαν καθηλωμένο.
Αλλά ο αθλητής, που είναι κάτοικος της Νέας Υόρκης και μαύρος, αρνήθηκε να κατηγορήσει την αστυνομία για ρατσιστική αντίδραση. "Δεν ξέρω αν είναι και τόσο απλό", είπε ο 35χρονος στην εφημερίδα. "Για μένα, είναι απλά θέμα άσκοπης βίας από την αστυνομία, οποιαδήποτε και να είναι η φυλή μου... Κατά τη γνώμη μου μάλλον υπάρχει ένα στοιχείο φυλετικό, αλλά οτιδήποτε και να πει κανείς δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνει κανείς τέτοιο πράγμα σ' οποιονδήποτε".
Η αστυνομία είπε ότι ένας "συνεργαζόμενος μάρτυρας" είχε ταυτοποιήσει λάθος τον Μπλέικ με κάποιον που είχε σχέση με μια συμμορία η οποία αγόραζε κινητά τηλέφωνα παράνομα. Πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί για υπερβολική βία θα διερευνούνταν από τον εσωτερικό έλεγχο της αστυνομίας. "Από τη στιγμή που ταυτοποιήθηκε σωστά ο Μπλέικ και βρέθηκε να μην έχει καμία σχέση με την έρευνα, αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία αμέσως", είπε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.
Ο Μπλέικ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εκπροσωπήσει την εταιρεία Time-Warner Cable στο U.S. Open στην κομητεία του Queens, υπέστη εκδορές στον αριστερό του αγκώνα και το αριστερό του πόδι. Είπε στην εφημερίδα ότι ο σκοπός της ανακοίνωσης του συμβάντος ήταν για να τονίσει τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία. "Εγώ έχω τους πόρους να εξιχνιάσω την περίπτωση, μπορώ να ακουστώ. Αλλά τί γίνεται όταν κάποιος δεν έχει αυτούς τους πόρους και δεν μπορεί να ακουστεί;"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση