GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μνημείο το στέγαστρο Καλατράβα του ΟΑΚΑ;

Μνημείο είναι πιθανόν να χαρακτηριστεί το γνωστό πλέον στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και οι υπόλοιπες κτιριακές εγκαταστάσεις που φέρουν...

Μνημείο το στέγαστρο Καλατράβα του ΟΑΚΑ;

Μνημείο είναι πιθανόν να χαρακτηριστεί το γνωστό πλέον στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και οι υπόλοιπες κτιριακές εγκαταστάσεις που φέρουν τη σχεδιαστική υπογραφή του Ισπανού αρχιτέκτονα.

Όμως όχι για την ώρα καθώς αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για τη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων θέμα του χαρακτηρισμού ή μη ως μνημείων των κτιριακών εγκαταστάσεων που φέρουν την υπογραφή του Σαντιάγκο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Ο λόγος της αναβολής ήταν διαδικαστικός, καθώς μέχρι την ώρα της εξέτασής του δεν είχε αποστείλει εγγράφως τη γνώμη του επί του θέματος ο φορέας διαχείρισης του ΟΑΚΑ, στοιχείο απαραίτητο για να προχωρήσει η γνωμοδότηση.

Το θέμα του χαρακτηρισμού των έργων του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο (η στέγη του Ολυμπιακού Σταδίου, η στέγη του Ποδηλατοδρομίου, η στοά της Αγοράς, το Τείχος των Εθνών, ο βωμός της ολυμπιακής φλόγας, κ.α.) εισήχθη στο ΚΣΝΜ έπειτα από πρωτοβουλία της υπηρεσιακής αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα, προκειμένου αυτά να προστατευτούν και να αναδειχθούν καλύτερα.

"Στόχος της κήρυξης είναι να μην καταστραφεί και εγκαταλειφθεί τελείως το συγκρότημα και να βοηθήσει στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας", εξήγησε στο Συμβούλιο η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΥΠΠΟ, Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση