GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδηλώσεις στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας

Δύο χρόνια πέρασαν από το βράδυ εκείνο, όταν ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά. Στη μνήμη το...

Εκδηλώσεις στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας

Δύο χρόνια πέρασαν από το βράδυ εκείνο, όταν ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Στη μνήμη του διεξάγονται εκδηλώσεις στο Κερατσίνι, στο σημείο που έπεσε νεκρός ο νεαρός μουσικός, ήδη έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται εκατοντάδες άτομα προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τόνισε νωρίτερα σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο, η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της περιοχής και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες άτομα.

Η δολοφονία Φύσσα αποτέλεσε σταθμό στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τις Αρχές και δύο χρόνια μετά φαίνεται ότι θα στοιχειώσει την πορεία της δίκης για την εγκληματική οργάνωση, έπειτα από την προκλητική ομολογία Μιχαλολιάκου περί «πολιτικής ευθύνης» για την ενέργεια.

Μία ημέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα και τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ομολόγησε κυνικά ότι φέρει την «πολιτική ευθύνη» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ παραλλήλισε τη δολοφονία Φύσσα με τις δολοφονίες Τεμπονέρα και Λαμπράκη. 

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση