GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κανείς δεν ξέρει τον νικητή των εκλογών...‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Δημοσιογράφος. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα όπου εμφανίζουν οι περισσότερες τον...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος.


Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα όπου εμφανίζουν οι περισσότερες τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στήθος με στήθος με την ΝΔ ενώ οι "αναγωγές" κάνουν το θαύμα τους στην δημοσκοπική πρόβλεψη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΝΔ παρουσιάζει υψηλό ποσοστό συσπείρωσης της τάξης του 85 % ενώ παίζει επί ίσοις οροις δημοσκοπικά με τον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μάλιστα και πολλές φορές. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η μάχη των κομμάτων θα είναι σκληρή ενώ τα πολλά κόμματα κόβουν την δυναμική του πρώτου κόμματος να "διοικήσει" και να προβεί σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Είναι αλήθεια ότι η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί τα επώδυνα μέτρα του τρίτου μνημονίου κάνοντας το έργο αυτής ιδιαίτερα δύσκολο ενώ δεν λείπουν οι φωνές που επισημαίνουν ότι το βάρος από τα μέτρα Τσίπρα θα είναι μεγάλο και το δίκαιο θα είναι να τα αναλάβει ο ίδιος !
Παρόλα αυτά όλα παίζονται στο αποτέλεσμα των εκλογών στην "τιμωρητική ψήφο" χωρίς όμως όπως δίκαια επισημαίνουν "πολιτικοί αναλυτές" την ώρα αυτή κανείς να ξέρει τον νικητή των εκλογών. Όλα είναι ρευστά, όμως, δεν έχει τόσο σημασία ο πρώτος όσο το γεγονός ότι ένα κόμμα επαναστατικό, ριζοσπαστικό και μετρ στο ψέμα κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να καταρρεύσει.

Τώρα όσο αναφορά τα δημοσκοπικά αποτελέσματα απλά επιβεβαιώνουν όπως αναφέρεται σε σχετική αρθρογραφία ότι ο κόσμος:
"1.Αναζητά κάποια σταθερότητα, από κάπου να πιαστεί. Έξι μήνες έζησε τον απόλυτο τρόμο, την ασάφεια, το άδηλο μέλλον. Θέλει να βρει μια άγκυρα και σίγουρα ο Τσίπρας δεν μπορεί να του την προσφέρει. Ειδικά από τη στιγμή που δεν διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι θα είναι ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ακόμη και το μήνυμα του 62% του δημοψηφίσματος το έχει εκλάβει διαφορετικά και παντελώς λανθασμένα ο ΣΥΡΙΖΑ.

2.Θέλει να τιμωρήσει τους ψεύτες, αυτούς που του έταξαν λαγούς με πετραχήλια και τώρα τον έχουν στριμώξει στη γωνία με ακόμη σκληρότερα μέτρα. Είναι εξοργισμένος με τη διάψευση των προσδοκιών που καλλιέργησε η Αριστερά στην Ελλάδα και όσο κι αν δεν εμπιστεύεται τη δεξιά ή κάτι άλλο, θέλει να ξεφύγει από την τεράστια απάτη.

3.Θέλει την αμεσότητα και ο κ. Μεϊμαράκης του την προσφέρει. Ο κ. Τσίπρας έχασε την εικόνα του «παιδιού της διπλανής πόρτας», του νέου που όλοι θέλουν για γαμπρό τους. Κυρίως έχασε τη λάμψη του ηγέτη (που δεν είχε ποτέ) ο οποίος θα υπερασπιζόταν τα δίκαια του λαού. Η υπογραφή του στο σκληρότερο μνημόνιο και η στάση «στα τέσσερα» απέναντι στους δανειστές του αποστέρησε το πλεονέκτημα που είχε.

4.Ο κόσμος βλέπει ότι στη ΝΔ έχουν αρχίσει να μαθαίνουν επειδή έπαθαν. Και να πούμε και μια αλήθεια. Αν ο Σαμαράς είχε τη στήριξη που προσφέρουν όλοι απλόχερα στον Μεϊμαράκη θα ήταν για 10 χρόνια πρωθυπουργός. Αν οι βαρόνοι και οι γιαλαντζί δελφίνοι είχαν βοηθήσει τον πρώην πρωθυπουργό να ξεπεράσει τους σκοπέλους των λαϊκιστών εντός κι εκτός κόμματος η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική. Τώρα ξύπνησαν όλοι και στηρίζουν τον Βαγγέλα και φωτογραφίζονται μαζί του, τον Σαμαρά δεν τον ήθελαν και τον σαμποτάρισαν εκ των έσω.

5.Ο κ. Μεϊμαράκης ουσιαστικά λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο απλός κόσμος. Η φιγούρα του Έλληνα γλεντζέ, του ολίγον φιγουρατζή, που κάνει αστεία και γελάει αυθόρμητα, που μιλά αθυρόστομα και ρίχνει και κανένα καντήλι, που δεν είναι... Αϊνστάιν αλλά είναι συμπαθής περνά στον μέσο Έλληνα. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά εκπροσωπεί ό,τι πιο παλιό υπάρχει εντούτοις δείχνει πιο προσιτός και πιο αληθινός από τον διαπιστωμένα και με πατέντα ψεύτη Αλέξη.

6.Τέλος, ο κόσμος βλέπει και τι γίνεται στο χώρο της αριστεράς. Χίλια κομμάτια, αλαλάζοντα στελέχη, ίντριγκες, έριδες, σφοδρές κατηγορίες πρώην συντρόφων, Βυζαντινισμός. Αυτά ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ έγιναν σε τέτοιο βαθμό. Αυτό το μπάχαλο το βαρέθηκε να το βλέπει ο λαός.
Χίλια δύο άλλα πράγματα διαμορφώνουν τις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα. Η ουσία είναι ότι η αριστερή κυριαρχία αμφισβητείται με τον πιο απόλυτο τρόπο και δεν αποκλείεται να δύσει το άστρο του κ. Τσίπρα πιο σύντομα απ' ότι όλοι περιμέναμε."

Ίδωμεν....

ΥΓ.: Το που πάνε τα πράγματα δημοσκοπικά θα φανεί μετά της 9 Σεπτεμβρίου όπου θα υπάρξει ο τηλεοπτικός διάλογος Μεϊμαράκη-Τσίπρα θυμηθείτε το αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση