GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγή κατεύθυνσης: Κύμα προσφύγων και στον Έβρο

Ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση έχει δημιουργηθεί στα Ελληνοτουρκικλα σύνορα στον Εβρο καθώς, πρόσφυγες και μετ...

Αλλαγή κατεύθυνσης: Κύμα προσφύγων και στον Έβρο
Ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση έχει δημιουργηθεί στα Ελληνοτουρκικλα σύνορα στον Εβρο καθώς, πρόσφυγες και μετανάστες αναζητούν πλέον άλλες διόδους διαφυγής, μετά και τα συνεχή πολύνεκρα ναυάγια στο Αιγαίο. 
Καθημερινά, εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως Σύριοι, κατευθύνονταν σήμερα πεζή προς τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, όπου θα προσπαθήσουν να περάσουν λαθραία από τα σύνορα.  Η τουρκική χωροφυλακή έχει στήσει οδοφράγματα κοντά στο "πέρασμα" Εντιρνέ της Αδριανούπολης, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα και μόνο την Τρίτη οι δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες μετανάστες. 
Οι τουρκικές εφημερίδες Zaman και Hürriyet ανέφεραν ότι - μετά από είδηση που διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Ελλάδα θα δεχθεί Σύρους πρόσφυγες - περίπου 3000 Σύροι κατευθύνονται προς την Αδριανούπολη με σκοπό να περάσουν τον φράχτη στον Έβρο και από κει να φτάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. 
Παράλληλα, πλήθη μεταναστών συνωστίζονται και στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Στόχος τους είναι να μπουν σε ένα λεωφορείο που θα τους φέρει στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι όμως προσπαθούν να διασχίσουν με τα πόδια τα 250 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κωνσταντινούπολη με τις Καστανιές του Έβρου στην Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, από χθες έχει ξεκινήσει να στήνεται στην ουδέτερη ζώνη των συνόρων με την ΠΓΔΜ καταυλισμός φιλοξενίας των προσφύγων-μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στην περιοχή. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, θα στηθούν συνολικά έξι σκηνές από ΜΚΟ, θα τοποθετηθούν 60 χημικές τουαλέτες και θα εγκατασταθεί κινητή μονάδα περίθαλψης από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση