GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστυνομική έφοδος σε περιοδικό με σατιρικό εξώφυλλο του Ερντογάν

Έφοδο έκανε η τουρκική αστυνομία στα γραφεία ενός περιοδικού που κυκλοφόρησε τεύχος με ένα σατυρικό εξώφυλλο για τον Ερντογάν. Το περι...

Αστυνομική έφοδος σε περιοδικό με σατιρικό εξώφυλλο του Ερντογάν
Έφοδο έκανε η τουρκική αστυνομία στα γραφεία ενός περιοδικού που κυκλοφόρησε τεύχος με ένα σατυρικό εξώφυλλο για τον Ερντογάν. Το περιοδικό, στο τελευταίο του εξώφυλλο έδειχνε μια selfie, προϊόν φωτομοντάζ, όπου απεικονίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαμογελάει με φόντο το φέρετρο ενός στρατιώτη. Η εικόνα παραπέμπει στις φωτογραφίες του Τούρκου προέδρου στην κηδεία των στρατιωτών που σκοτώθηκαν από Κούρδους αντάρτες. Στην κηδεία ο Ερντογάν, μιλώντας στις οικογένειες των νεκρών είχε πει ότι οι οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν θα μπορούσαν να είναι χαρούμενες καθώς τα παιδιά τους έπεσαν ως μάρτυρες.
Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Τζεβχερί Γκιουβέν, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης μετέβησαν αρχικά τη νύχτα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του περιοδικού Nokta.
Αφού η αστυνομία δε βρήκε κανέναν, επέστρεψε στις 08:30 και κατέσχεσε τα τεύχη.
Οι αρχές κατέσχεσαν πολλά τεύχη από περίπτερα, έγραψε ο τουρκικός Τύπος.
Το γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη απαγόρευσε τη διανομή του τελευταίου τεύχους του περιοδικού και διέταξε εφόδους εναντίον των γραφείων της με τις κατηγορίες της «προσβολής του Τούρκου προέδρου» και της «προπαγάνδας υπέρ της τρομοκρατίας», αφού το εξώφυλλο του περιοδικού δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, επισημαίνει η διεύθυνσή του σε μια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση