GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά χιλιάδες φθάνουν οι πρόσφυγες σε Γερμανία και Αυστρια

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι από την Ουγγαρία, έφθασαν σήμερα στην Αυστρία και τη Γερμανία. Η μία κρίση θα έχει διάρκεια...

Κατά χιλιάδες φθάνουν οι πρόσφυγες σε Γερμανία και Αυστρια
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι από την Ουγγαρία, έφθασαν σήμερα στην Αυστρία και τη Γερμανία. Η μία κρίση θα έχει διάρκεια και "πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια ", προειδοποιούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
"Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δραματικό γεγονός. Η κρίση είναι εδώ και θα έχει διάρκεια", δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.
Τουλάχιστον 500 άνθρωποι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ημέρες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης Κελένι ξεκίνησαν σήμερα νέα πορεία για να διασχίσουν την απόσταση των 175 χιλιομέτρων μέχρι τα σύνορα με την Αυστρία.
Την Παρασκευή, 1.200 άνθρωποι ξεκίνησαν την ίδια πορεία με τα πόδια αναγκάζοντας τις ουγγρικές αρχές να επιστρατεύσουν πούλμαν για να μεταφέρουν πολλές χιλιάδες στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα. Όμως σήμερα η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα πούλμαν για τους πρόσφυγες.
Η Αυστρία που περίμενε την άφιξη 10.000 ανθρώπων και η Γερμανία που υπολόγιζε 7.000 αφίξεις, συμφώνησαν να υποδεχθούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την Συρία.
"Κάθομαι στα σύνορα και κοιτάζω. Η ροή συνεχίζεται", δήλωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοζιλ, αρχηγός της αστυνομίας του κρατιδίου του Μπούργκενλαντ της Αυστρίας, περιγράφοντας σκηνές εξόδου της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.
Μέχρι αργά το απόγευμα η Αυστρία είχε ήδη υποδεχθεί και καταγράψει 6.500 ανθρώπους. Στον σταθμό της Βιέννης ένας στρατός εθελοντών υποδεχόταν τους πρόσφυγες με τρόφιμα, ποτά, σαπούνια και σιδηροδρομικά εισιτήρια.
Στη Γερμανία, οι πρόσφυγες έφθαναν κατά εκατοντάδες στον σταθμό του Μονάχου και μεταφέρονταν σε κέντρα υποδοχής της πόλης, ενώ τρένα με πρόσφυγες αναμένονταν και στην Φρανκφούρτη και τη Θουριγγία.
"Έπειτα από αναρίθμητα παραδείγματα επονείδιστης μεταχείρισης των προσφύγων και των μεταναστών από τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη, είναι ανακουφιστικό να βλέπεις επιτέλους μια στάλα ανθρωπιάς. Αλλά δεν έχει τελειώσει, τόσο στην Ουγγαρία όσο και στην Ευρώπη".
Η Ουγγαρία έχει γίνει στόχος σφοδρών επικρίσεων για την μεταχείριση που επιφυλάσσει στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιζάρτο απάντησε σήμερα το πρωί στις επικρίσεις αυτές λέγοντας: "Αυτό που συνέβη στην Ουγγαρία από τη χθεσινή νύκτα είναι η συνέπεια, πρώτα από όλα, της αποτυχίας της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Στο διπλωματικό πεδίο, στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας απηύθυνε έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση "να ανοίξει τα μάτια".
Οι Ευρωπαίοι πασχίζουν να διαχειρισθούν από κοινού την τύχη τουλάχιστον 366.00 ανθρώπων που έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Περί τους 2.800 έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό το ταξίδι.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε την Παρασκευή, την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει την κατανομή τουλάχιστον 200.000 αιτούντων άσυλο μεταξύ των χωρών μελών της, ενώ η Ευρωπαϊκή επιτροπή θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα στα 28 κράτη μέλη την υποδοχή 120.000 προσφύγων.
Οι φωτογραφίες του μικρού Αϊλάν Κούρντι προκάλεσαν σοκ στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή κοινή γνώμη και δημιούργησαν ένα άνευ προηγουμένου κύμα αλληλεγγύης στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Η μικρή μη κυβερνητική οργάνωση της Μάλτας Moas, που έχει ναυλώσει πλοίο διάσωσης που περιπολεί ανοικτά των ακτών της Λιβύης, συγκέντρωσε το χρηματικό ποσόν του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ σε λιγότερο από τρεις ημέρες, έναντι 10.000 ημερησίως το προηγούμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση