GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντιμπέιτ: Τι θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να μην επαναληφθεί η... σούπα

Τρόπους ώστε να μην επαναληφθεί η... σούπα του ντιμπέιτ της Τετάρτης αναζητούν τα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ενόψε...

Ντιμπέιτ: Τι θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να μην επαναληφθεί η... σούπα

Τρόπους ώστε να μην επαναληφθεί η... σούπα του ντιμπέιτ της Τετάρτης αναζητούν τα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ενόψει της τηλεμαχίας των δύο πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Συγγρού αναγνωρίζουν πως το ασφυκτικό μοντέλο με τους πολλούς δημοσιογράφους και το… rotation στις ερωτήσεις δεν μπορούν να βγάλουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα για το κοινό, ειδικά εφόσον η νέα τηλεμαχία θα είναι μεταξύ μόνο των δύο πρώτων πολιτικών κομμάτων. Ως εκ τούτου στα δύο κομματικά επιτελεία αναζητούν τη φόρμουλα στην οποία θα συμφωνήσουν και με την οποία θα μπορούν να προβληθούν καταλληλότερα οι θέσεις και οι αντιθέσεις των δύο διεκδικητών της εξουσίας.

Οι πρώτες διερευνητικές επαφές που έγιναν στα κανάλια για τηλεμαχία με έναν παρουσιαστή κοινής αποδοχής δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος, καθώς όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θέλουν να έχουν τον εκπρόσωπό τους ως προϋπόθεση για να μεταδώσουν το ντιμπέιτ.

Την ίδια ώρα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεταξύ τους αναμέτρηση, καθώς σε αντίθεση με το πρώτο ντιμπέιτ, η κόντρα αναμένεται να είναι σκληρή, αφού εκτιμάται ότι στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου, η αναμέτρηση αυτή μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος με την βαρύνουσας σημασίας ψήφο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αφήνουν κατά μέρος την αμυντική στάση που κράτησε στην πρώτη τηλεμαχία, καθώς δεν ήθελαν να θέσουν τον τέως πρωθυπουργό αντιμέτωπο με έξι πολιτικούς αρχηγούς ταυτόχρονα και ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπεραμυνθεί με συγκεκριμένα νούμερα για μία ακόμη φορά της συμφωνίας και της σκληρής διαπραγμάτευσης, να θέσει σκληρά διλήμματα στο εκλογικό σώμα, κλιμακώνοντας την πόλωση για το παλαιό και το νέο στο πολιτικό σύστημα και τέλος να θέσει τους πολίτες προ του διλήμματος εάν θα ψηφίσουν για να διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους τον πολιτικό αρχηγό του κόμματος που ισχυριζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες ότι είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση. Αιχμή του δόρατος της ρητορικής του κ. Τσίπρα θα είναι και η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, καθώς εκεί το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρό και μετρήσιμο.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται με το καθιερωμένο γνωστό λαϊκό στιλ του να συνεχίσει τη ρητορική των συνεργασιών και να προτάξει την «καθεστωτική αλαζονεία» που ειπδεικνύει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατηγορούν καιρό τώρα από τη Συγγρού. Επιπλέον, θα επιχειρήσει να επιφέρει πλήγματα στον Αλέξη Τσίπρα μέσα από τις συνεχείς αναφορές στις επιπτώσεις της «περήφανης διαπραγμάτευσης των επτά μηνών», όπως σημειώνουν με νόημα στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση