GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστιο γλυπτό του μικρού Αϊλάν από άμμο σε παραλία της Γάζας - ΦΩΤΟ

Kάτοικοι της Γάζας φιλοτέχνησαν σε μια παραλία ένα τεράστιο γλυπτό από άμμο που απεικονίζει το Αϊλάν Κούρντι προκειμένου να αποτίσουν φόρο...

Τεράστιο γλυπτό του μικρού Αϊλάν από άμμο σε παραλία της Γάζας - ΦΩΤΟ
Kάτοικοι της Γάζας φιλοτέχνησαν σε μια παραλία ένα τεράστιο γλυπτό από άμμο που απεικονίζει το Αϊλάν Κούρντι προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στο παιδί από τη Συρία που πνίγηκε καθώς επιχειρούσε να φθάσει στην Ευρώπη και η φωτογραφία του οποίου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γλυπτό, μήκους πολλών μέτρων, αναπαριστά την εικόνα της σορού του Αϊλάν όπως κειτόταν νεκρός σε μια ακτή της Τουρκίας, φορώντας τη μπλε του βερμούδα και το κόκκινο μπλουζάκι του.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στους κατοίκους αυτής της περιοχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη: σε κοντινή απόσταση 4 παιδιά από τη Γάζα έχασαν την ζωή τους από έναν ισραηλινό πύραυλο ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2014, υπενθύμισε μια νεαρή κάτοικος, η Άρουα Αρμπιτζάν.
«Όταν είδα αυτό το άγαλμα που αναπαριστά τον Αϊλάν Κούρντι, το παιδί που πνίγηκε, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη Συρία, αισθάνθηκα βαθειά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση» υπογράμμισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Αυτό μου θύμισε τα παιδιά της οικογένειας Μπακρ που σκοτώθηκαν στην παραλία της Γάζας κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου» (με το Ισραήλ), συνέχισε να λέει συγκινημένη.
Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι, ηλικίας 3 ετών, πνίγηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με άλλους 11 ανθρώπους –μεταξύ αυτών ήταν ο 5χρονος αδελφός του και η μητέρα τους– όταν ναυάγησαν δύο πλοιάρια που είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία με κατεύθυνση τις ακτές της Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση