GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα διχασμού μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να σταματήσουν «να διαμαρτύρονται» και να «σ...

Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα διχασμού μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση
O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να σταματήσουν «να διαμαρτύρονται» και να «συνεργαστούν» προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεταναστευτική κρίση που διχάζει βαθειά τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ευρώπη δεν έχει το δικαίωμα να διχάζεται μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση» δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για μια συνάντηση με τους ομολόγους του.
«Τα παράπονα δεν θα βοηθήσουν να καταστεί ελέγξιμο το πρόβλημα», επισήμανε ο Στάινμαϊερ.
«Δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας εάν δε σταματήσουμε να εκτοξεύουμε κατηγορίες ο ένας εναντίον του άλλου», προσέθεσε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ να «προχωρήσουν σε έναν άλλο τρόπο συνεργασίας».
Ο ίδιος άλλωστε υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήλθε αντιμέτωπη με μία πρωτόγνωρη κρίση με επίκεντρο την οικονομική στήριξη της Ελλάδας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
«Πριν ακόμα από μερικές εβδομάδες ελπίζαμε ότι θα υπήρχε μια κάποια ανάπαυλα», ωστόσο «επρόκειτο για μια ψευδαίσθηση», παραδέχθηκε.
«Η πρόκληση την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και τους πρόσφυγες που συρρέουν όλο και περισσότεροι είναι πολύ σημαντικότερη» σε σύγκριση με την ελληνική κρίση, επισήμανε.
"Αυτό μας υπόσχεται ότι θα εμπλακούμε σε δύσκολες αποφάσεις και συζητήσεις για πολλούς μήνες".
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας απηύθυνε επιπλέον έκκληση για μια «κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου» και επανέλαβε ότι έχει υποβάλει μαζί με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και την Ιταλία, Λοράν Φαμπιούς και Πάολο Τζεντιλόνι, μια πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση στα άλλα κράτη μέλη της Ένωσης.
«Πρέπει να πούμε την αλήθεια, οι ποσοστώσεις δεν είναι το πρόβλημα» είπε από την πλευρά του ο Ιταλός ΥΠΕΞ κατά την άφιξή του στη Σύνοδο.
«Οι άνθρωποι που φεύγουν για να γλυτώσουν από τη δικτατορία (...) θέλουν να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη και όχι στην πρώτη χώρα που συναντούν λόγω της γεωγραφικής της θέσης» επέμεινε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση