GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...

Παρέμβαση του ομίλου "ΑΚΤΙΔΑ" Η τελευταία πράξη του κύκλου της μεταπολιτευτικής παρακμής Αναγκαία μια νέα πολιτική λύση, για μ...


Παρέμβαση του ομίλου "ΑΚΤΙΔΑ"
Η τελευταία πράξη του κύκλου της μεταπολιτευτικής παρακμής
Αναγκαία μια νέα πολιτική λύση, για μια νέα αισιόδοξη προοπτική
Αρκετοί συμπολίτες αναζητούν ακόμη το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής.
Η προεκλογική "μάχη" αποδεικνύεται, επί της ουσίας, φτωχή και κατώτερη των κρίσιμων περιστάσεων. Με αποσπασματικές γενικολογίες. Χωρίς προτάσεις λύσεων και υποδείξεις αναγκαίων βημάτων, για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.
Είναι βέβαιο, ότι η πορεία γίνεται πιο ακανθώδης και δύσβατη έως άβατη, για τους πολίτες, την κοινωνία, τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, την οικονομία και την αγορά.
Οι επιλογές της Κυριακής είναι εξαιρετικά στενόχωρες, για κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Ωστόσο, μακριά από την "μή συστημική" διοχέτευση οργής και απογοήτευσης σε ακραίες και άχρηστες επιλογές ή την "λεβεντιά" της φαιδρότητας, πρέπει να σταθμίσουμε, όλοι και όλες, τι οδηγεί στο να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της προόδου ενώ κλείνει τον παρακμιακό κύκλο της ύστερης μεταπολιτευτικής περιόδου.
Το ζητούμενο, από την Δευτέρα των εκλογών κιόλας, είναι να αναδειχθεί, μέσα από τον χώρο της παραγωγής, της επιστήμης, του πολιτισμού, των τεχνών, συνολικά της κοινωνίας, μια νέα πολιτική λύση, με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Βασισμένη στις αξίες της ικανότητας, της δημιουργικότητας και της αποτελεσματικότητας. Με αποφασιστικές και καθαρές τομές, ώστε να βγεί η χώρα από το "παρκάρισμα" στην κρίση, την πορεία ελεύθερης πτώσης και την "βαλκανοποίηση" του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
Η ΑΚΤΙΔΑ, ως όμιλος πολιτικός, κοινωνικός, επιστημονικός, επιδιώκει να τερματίσει την "δημιουργική αδράνεια" των προβληματισμών και να συμβάλει, με επιχειρηματολογία, καινοτόμες θέσεις και ενδυναμωμένες παρεμβάσεις, προς την κατεύθυνση αυτή.
Καλούμε όλους και όλες, σε μια συνάντηση ορόσημο, με αφετηρία την επομένη των εκλογών και στόχο το άνοιγμα μιας νέας προοπτικής και ενός αισιόδοξα χρωματισμένου ορίζοντα. Έστω και αν αυτό πρέπει να επιτευχθεί ταξιδεύοντας μέσα από τις συμπληγάδες των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων, που σηματοδοτούν την παράταση της αστάθειας στην ζωή μας, την πολιτική και την χώρα.
Η πρόκληση μιας γενικευμένης ανάταξης, με δικό μας προαπαιτούμενο την συμμετοχή των νέων ανθρώπων, με προοπτικές που θα ανοίγουν και δεν θα φράζουν δρόμους για το μέλλον, γίνεται από την Δευτέρα πιο έντονη και πιεστική αλλά και πιο αναγκαία.
Αυτό θα αποτελέσει και το μεγάλο ζητούμενο στην επερχόμενη κρίσιμη χρονική διαδρομή έως την άνοιξη του 2016.

Για την Γραμματεία του Ομίλου "ΑΚΤΙΔΑ"
Σπύρος Παπασπύρος
Μάκης Γιομπαζολιάς
Κώστας Μελάς
Γρηγόρης Νικήτας
Δημήτρης Ρολόγης
Μαρία Ξηροτύρη
ΔημήτρηςΚοτρόγιαννος
Γιάννης Αντώναινας
Σωτηρία Δάλλα
Γιάννης Σομαλακίδης
Διονύσης Τσούτσης
Νίκος Αλεξόπουλος
Νάσυ Αντωνοπούλου
Νίκος Τσώνης
Σταύρος Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση