GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «απογοητευμένοι» του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλουν νικητή στις κάλπες...

Τι θα κάνουν μπροστά στην κάλπη όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και τώρα εμφανίζονται απογοητευμένοι από την «μνημονιακή στ...

Τι θα κάνουν μπροστά στην κάλπη όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και τώρα εμφανίζονται απογοητευμένοι από την «μνημονιακή στροφή» ή/και από τα εν γένει πεπραγμένα της κυβέρνησης του; Από την τελική επιλογή αυτών των ψηφοφόρων θα εξαρτηθεί ποιο κόμμα θα εξασφαλίσει την «πρωτιά» και ποιός θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Η ποιοτική ανάλυση των στοιχείων των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνει ότι οι «απογοητευμένοι του ΣΥΡΙΖΑ» αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κομμάτι των αναποφάσιστων και είναι αυτοί μπορούν να δώσουν τη νίκη στον Αλέξη Τσίπρα, ή να τον στείλουν στην αντιπολίτευση.

Κατά τις εκτιμήσεις των δημοσκόπων, οι πρώηνψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν τώρα «αναποφάσιστοι» αντιπροσωπεύουν περίπου το6,5% του εκλογικού σώματος. Το «κλειδί» για την ανάδειξη νικητή στις εκλογές είναι πόσοι από αυτούς θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή – και «με βαριά καρδιά» - να ξαναψηφίσουν Τσίπρα.

Για να εξασφαλίσει την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπεινα (ξανα)κερδίσει κάτι λιγότερο από τους μισούς «απογοητευμένους» πρώην ψηφοφόρους του – περίπου 4 στους 10 σύμφωνα με τους αναλυτές των δημοσκοπικών στοιχείων, ή 2,5% με 3% του εκλογικού σώματος. Εν τοιαύτη περιπτώσει, το υπόλοιπο 3,5% με 4% θα διασπαρεί σε πολλά κόμματα και δεν θα επηρεάσει άμεσα την έκβαση της μάχης για την πρωτιά.

Το «στοίχημα» λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ στο τελευταίο 48ωρο πριν από τις κάλπες είναι να μπορέσει να αυξήσει τη συσπείρωση της εκλογικής του βάσης. Να πείσει δηλαδή τους «απογοητευμένους» να του δώσουν «δεύτερη ευκαιρία». Σ’ αυτό το στόχο εστιάζουν τις τελευταίες μέρες η εκλογική- επικοινωνιακή καμπάνια του κόμματος και η ρητορική του Αλέξη Τσίπρα στις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Δυνατότητες και περιθώρια υπάρχουν: Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η συσπείρωση εμφανίζεται αυξημένη, αλλά παραμένει χαμηλή, περίπου στο 62% (δηλαδή, από τους 100 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μόνον 62 δηλώνουν ότι θα τον ξαναψηφίσουν). Αν φθάσει στο 70%, η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σχεδόν βέβαιη. Επισημαίνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ προσεγγίζει το 80% - κι εκεί υπάρχουν διαρροές και «απογοητευμένοι».

Προς το παρόν φαίνεται ότι τίποτε δεν έχει κριθεί όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα. Με τη διαφορά δημοσκοπικών ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ να κινείται κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

1 σχόλιο

  1. ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ. ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
    ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ
    ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ
    ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.

    ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Ή ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
    ΤΩΝ ΜΜΕ ;

    ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ. ΜΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ,
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση