GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των υποψηφίων σπουδαστών για τα δημόσια ΙΕΚ

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να εγγραφούν, μετά από διαδικα...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των υποψηφίων σπουδαστών  για τα  δημόσια ΙΕΚ
Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00  μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2015Β.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι  δεν θα δοθεί παράταση ενώ όσοι καταρτίζονται ήδη σε κάποια ειδικότητα σε Δημόσιο ΙΕΚ και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής παρακαλούνται να απευθύνονται στο ΙΕΚ φοίτησής τους για την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο.

Σημειώνουμε ότι η φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν ενώ η διάρκειά της ανέρχεται σε πέντε εξάμηνα, με τα τέσσερα εξ αυτών να αφορούν τα μαθήματα και ένα εξάμηνο υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου ημεδαπής ή αλλοδαπής (πχ. πτυχίο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ).  Πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ (Β κύκλου) κλπ. μπορούν να αιτηθούν εγγραφή τους σε τμήματα Γ εξαμήνου αντίστοιχης ειδικότητας των ΙΕΚ. Η διαδικασία αυτή θα γίνει στα κατά τόπους ΔΙΕΚ. Η φοίτηση στα περισσότερα δημόσια ΙΕΚ γίνεται το απόγευμα.

Όσον αφορά τη  μοριοδότηση αυτή φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

Ο βαθμός του τίτλου σπουδώνΤα μόρια που δίνει ο τίτλος είναι τόσα όσα ο γενικός βαθμός, με μετατροπή
του  κλασματικού  μέρους  σε  δεκαδικό.  Σε  περίπτωση  που  ο  βαθμός  του  τίτλου  σπουδών είναι εκφρασμένος σε διαφορετική από την εικοσαβάθμια κλίμακα, γίνεται  αναγωγή του σε εικοσαβάθμια κλίμακα.
Εργασιακή εμπειρία σχετική με ειδικότηταΓια προϋπηρεσία τριών (3) μηνών δύο (2) μόρια.
Για προϋπηρεσία έξι (6) μηνών τρία (3) μόρια.
Για προϋπηρεσία εννέα (9) μηνών τέσσερα (4) μόρια.
Για προϋπηρεσία δώδεκα (12) μηνών έξι (6) μόρια
Η  εγγύτητα  της  ημερομηνίας  κατάθεσης  της  αίτησης   του  υποψηφίου καταρτιζομένου  με  την  ημερομηνία  αποφοίτησης  του  από  τη  δευτεροβάθμια εκπαίδευσηΓια διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία αποφοίτησης δέκα (10) μόρια
Για διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης επτά (7) μόρια
Για διάστημα τριών (3) ετών από την ημερομηνία  αποφοίτησης πέντε (5) μόρια.
Για διάστημα άνω των τριών (3) ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης δύο (2) μόρια.
Η ιδιότητα του πολύτεκνου γονέα ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, όπως
αυτή  αποδεικνύεται  από  πιστοποιητικό  Δήμου  ή  επίσημο  έγγραφο  της  ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας
Πέντε (5) μόρια
Η  ιδιότητα  τρίτεκνου  γονέα  ή  τέκνου  τρίτεκνης  οικογένειας,  όπως  αυτή
αποδεικνύεται από πιστοποιητικό Δήμου
Τρία (3) μόρια
Η ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειαςΤρία (3) μόρια
Ειδικά οι ελληνοκύπριοι από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας μπορούν να εγγράφονται στα  δημόσια ΙΕΚ σε καθορισμένο ποσοστό επί της εκάστοτε καθορισμένης δυναμικότητας
 των τμημάτων, σύμφωνα με απόφαση των Δ.Δ.Β.Μ. και με βάση τα οριζόμενα στην Υ.Α. Δ/13074/7.6.00 (ΦΕΚ
780/23−6−2000), όπως εκάστοτε  ισχύει....»

Στην ιστοσελίδα για την υποβολή των  αιτήσεων υπάρχουν σύνδεσμοι, τους οποίους αν τους επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν οδηγίες για την αίτηση και άλλες πληροφορίες.
  1. ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
  2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
  3. ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (FAQ)
  4. ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1 σχόλιο

  1. Για πρώτη φορά με "πρώτη φορά Αριστερά" και μετά τις ενέργειες για έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ άρχισαν να πληρώνουν πρόστιμα, μικρότερα, αλλά πληρώνουν και μπήκαν στα ταμεία 14 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κανείς δεν έψαχνε και πλήρωνε μόνο ο λαός ; Γιατί κάποιοι έχουν λυσσάξει να φάνε τον Τσίπρα, ώστε μετά τις εκλογές να είναι ασύδοτοι και να πληρώνουν μόνο τα χαιβάνια οι ψηφοφόροι ;

    "Βηματοδότης". Αντιγράφουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ.
    "Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; Ποιος είπε ότι δεν κυκλοφορούν μετρητά λόγω capital controls; Σας πληροφορώ ότι και μετρητά κυκλοφορούν και πληρώνονται με αυτά πρόστιμα. Και τι πρόστιμα; Από τη λίστα Λαγκάρντ! Ενα... τσουνάμι μετρητά εισέπραξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς το τελευταίο διάστημα από τη λίστα Λαγκάρντ. Και να σκεφτείτε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και επιχειρηματίες και εφοπλιστές που βρίσκονται υπόλογοι στη λίστα Λαγκάρντ έρχονται ένας - ένας (ή ακόμη... οικογενειακώς) για να πληρώσουν.

    Τι άραγε τους φόβισε και «ξεθάβουν» μετρητά και πληρώνουν; Θέλετε μερικά παραδείγματα; Στον επιχειρηματία Δ. Ντ. και στη σύζυγό του Ε. Μπ. (σ.σ.: τα πλήρη ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της Εισαγγελίας) είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ και προσήλθαν και πλήρωσαν τοις μετρητοίς 560.000 ευρώ σε νομίσματα των 500 ευρώ και 200 ευρώ. Το ζεύγος εμφανιζόταν στη λίστα Λαγκάρντ.
    Σε μια άλλη επιχειρηματία, την Α. Μ., είχε βεβαιωθεί πρόστιμο 912.000 ευρώ, εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Νάντιας Βαλαβάνη και πλήρωσε 163.000 ευρώ. Σε πασίγνωστη επιχειρηματική οικογένεια είχε επιβληθεί φόρος 1.355.000 ευρώ, πλήρωσε 665.000 και «καθάρισε». Συνταξιούχος Μ. Αν. (που το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ) προσήλθε... αυθορμήτως και πλήρωσε το πρόστιμο των 327.000 ευρώ. Ξένος επιχειρηματίας (B. He.), στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 463.000 ευρώ, πλήρωσε 244.000 ευρώ και ξόφλησε (αξιοποιώντας και αυτός τον νόμο Βαλαβάνη). Και μία από τις πλέον γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες (δύο αδέλφια, οι Α. Μ. και Κ. Μ., και η αδελφή τους Α. Μ.), που πλασάρονται στις πρώτες θέσεις της λίστας Λαγκάρντ, εμφανίστηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς και πλήρωσαν 3 εκατ. ευρώ από τα 4 εκατ. ευρώ που τους είχαν βεβαιωθεί ως φόρος. Να σημειώσω ότι το τελευταίο διάστημα βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα από τη λίστα Λαγκάρντ 20 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν ως και την Τρίτη το μεσημέρι τα 14 εκατ. ευρώ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση