GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάνει και πάλι την αυτοδυναμία ο Ερντογάν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Για δεύτερη φορά φαίνεται ότι χάνει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στη Βουλή, προκειμένου να γίνει ο υπέρτατος άρχων, ο Ερντογάν. Αν και ...

Χάνει και πάλι την αυτοδυναμία ο Ερντογάν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Για δεύτερη φορά φαίνεται ότι χάνει την πολυπόθητη αυτοδυναμία στη Βουλή, προκειμένου να γίνει ο υπέρτατος άρχων, ο Ερντογάν.
Αν και η υποστήριξη προς το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) αυξήθηκε στο 41,4% - από 40,9%, όπου βρισκόταν στις εκλογές του Ιουνίου – το συντηρητικό-ισλαμικό κυβερνών κόμμα δεν αναμένεται να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους ώστε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις προσεχείς εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 27,3%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) 15,3% και το φιλο-κουρδικό HDP 13%.
Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, το κόμμα ΑΚΡ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου απώλεσε την αυτοδυναμία του για πρώτη φορά από το 2002 που ανήλθε στην εξουσία.
Αφού απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προχώρησε στον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ενόψει των επαναληπτικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση