GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιωάννινα: Αρχίζει την Κυριακή ο "Γύρος της Λίμνης"

Δύο εβδομάδες πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με αφετηρία την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα από τον Αθ...

Ιωάννινα: Αρχίζει την Κυριακή ο
Δύο εβδομάδες πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με αφετηρία την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα από τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών, ο οποίος διοργανώνει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης, τον «Γύρο της Λίμνης», που κλείνει 9 χρόνια ζωής.
Ο «Γύρος της Λίμνης», που προσελκύει χιλιάδες δρομείς από ολόκληρη την χώρα αλλά και το εξωτερικό, θα κορυφωθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, με τον αγώνα δρόμου των 30 χιλιομέτρων γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα.
Με τη συμμετοχή και την υποστήριξη του δήμου Ιωαννιτών και την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου, ο ΑΟ Ποσειδών διοργανώνει επίσης αγώνες 10 και 5 χιλιομέτρων, δυναμικού βαδίσματος 30 χιλιομέτρων, τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο «Μαμά - Καρότσι» και παραλίμνιο δρόμο για άτομα με αναπηρίες, έχοντας πάντα σαν κύριο στόχο την προβολή της Παμβώτιδας, την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού.
Για το 2015, στόχος είναι να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αγωνιστική δυναμική της διοργάνωσης, αλλά κυρίως να καταφέρει να κάνει κοινωνούς της προσπάθειας αυτής, όλους τους φορείς της πόλης, στην κατεύθυνση να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση σχεδιάζει να καταστήσει τον φετινό «Γύρο της Λίμνης» μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο του μαζικού-λαϊκού αθλητισμού, αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης, μέσα από την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ποικίλων εκδηλώσεων, σε συνεργασία με άλλους αθλητικούς συλλόγους και φορείς του πολιτισμού.
Τις αγωνιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν κινηματογραφικές προβολές στα Παλιά Σφαγεία, αφηγήσεις παραμυθιών, επιδείξεις ναυταθλητικών σωματείων στην Παμβώτιδα, ημερίδες, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών αλλά και περιηγήσεις στο νησί
Ενδεικτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί της ερχόμενης Κυριακής θα γίνουν επιδείξεις κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και κανόε καγιάκ, από τον Ναυτικό και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων και τον Ναυτικό Όμιλο Παμβώτιδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση