GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσφυγες γύρισαν πίσω γιατί είχαν αποκλειστεί οι δικοί τους στη Σερβία

Μετά από τις αιματηρές και βίαιες συμπλοκές με την ουγγρική αστυνομία, στο συνοριακό πέρασμα του Ρόζκε, πολλοί πρόσφυγες αναγκάστηκαν...

Πρόσφυγες γύρισαν πίσω γιατί είχαν αποκλειστεί οι δικοί τους στη Σερβία
Μετά από τις αιματηρές και βίαιες συμπλοκές με την ουγγρική αστυνομία, στο συνοριακό πέρασμα του Ρόζκε, πολλοί πρόσφυγες αναγκάστηκαν να γυρίσουν στη Σερβία, παρ' ότι κατάφεραν να μπουν στο ουγγρικό έδαφος, γιατί οι οικογένειές τους είχαν μείνει πίσω.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Απασχόλησης και Κοινωνικής Απασχόλησης, της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν, μετά την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων ελέγχου των συνόρων που έθεσε σε ισχύ η Ουγγαρία, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίστηκαν στη Σερβία.
Οι συμπλοκές ήταν ισχυρότατες με την ουγγρική αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Μετά από συνομιλίες των υπουργών Εσωτερικών της Σερβίας και της Ουγγαρίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και Σάντορ Πίντερ, στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Βούλιν, συμφωνήθηκε οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στη Σερβία. "Με λίγη διαπραγμάτευση και πολύ καλή θέληση καταφέραμε να επανενώσουμε αρκετές οικογένειες" ανέφερε ο κ. Βούλιν.
Ένας αριθμός προσφύγων αποφάσισε να παραμείνει στην Ουγγαρία και η ουγγρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι οικογένειές τους μπορούν να περάσουν τα σύνορα για να είναι μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση