GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Επικρατείας δεν ανακαλεί την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία

«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα των εργαζομένων να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή την απόφαση του πρώην υπουργού Π. ...

Το Επικρατείας δεν ανακαλεί την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία
«Όχι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στο αίτημα των εργαζομένων να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή την απόφαση του πρώην υπουργού Π. Σκουρλέτη για αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική. 
 
Ο προεδρεύων του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλερίου απέρριψε το σχετικό αίτημα ωστόσο η τελική απόφαση για την αναστολή της απόφασης  θα εκδοθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές καθώς η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Οκτωβρίου 2015.
Της απόφασης του κυρίου Σακελαρίου προηγήθηκε τετράωρη σύσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, στο ΣτΕ με αφορμή την προσφυγή της εταιρίας αλλά και σωματείων εργαζομένων υπέρ των οποίων έκαναν παρέμβαση τοπικοί φορείς και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής.
 
Την Παρασκευή η  εταιρία, οι εργαζόμενοι και το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καταθέσουν σχετικά υπομνήματα ενώ από τους συνηγόρους του Δημοσίου  ζητήθηκε να απαντήσουν και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους δικαστές. Παράλληλα, ζητήθηκε να κατάθεσει ατομικά υπόμνημα και ο τεχνικός lkka Veikko Kojo. Μάλιστα, σε χθεσινή σύσκεψη ο εισηγητής είχε ζητήσει τις ακριβείς θέσεις της εταιρίας επί τεχνικών θεμάτων.
 
 
Στην σύσκεψη του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας παραβρέθηκαν οι δικηγόροι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός  Ελένη Τροβά  και των σωματείων των εργαζομένων που συμπλέουν με το πνεύμα της εταιρείας  Νίκος Αλιβιζάτος, δύο μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ως δικηγόροι του Δημοσίου  Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Γεωργία Παπαδάκη , τεχνικοί και ο Φινλανδός τεχνικός lkka Veikko Kojo   ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία Outotec.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε υπόμνημα 45 σελίδων, με το οποίο τάσσεται υπέρ  της υπουργικής απόφασης  αφού όπως λέει αυτή εκδόθηκε, όταν διαπιστώθηκε ότι η υποβληθείσα τεχνική μελέτη του εργοστασίου μεταλλουργίας δεν είχε συνταχθεί ούτε καν σύμφωνα με αποτελέσματα δοκιμών που έκανε η εταιρεία Outotec στο Πορί της Φινλανδίας.
 
Επιπλέον το Δημόσιο, αμφισβητεί  την οικονομική ζημία που επικαλείται η   εταιρία Ελληνικός Χρυσός, με το σκεπτικό ότι υπάρχει το μεταλλείο Στρατωνίου, το οποίο λειτουργεί και το εργοστάσιο εμπλουτισμού προς παραγωγή εμπορεύσιμων συμπυκνωμάτων μολύβδου και ψευδαργύρου, οι εργασίες του οποίου ουδόλως θίγονται από την απόφαση  του κ. Σκουρλέτη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση