GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή διαμαρτυρίας του Κιουτσούκη κατά του υπηρεσιακού ΥΠΟΙΚ

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις του υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών και προσπάθεια αποκλεισμού του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και εκπροσώπου τη...

Επιστολή διαμαρτυρίας του Κιουτσούκη κατά του υπηρεσιακού ΥΠΟΙΚ

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις του υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομικών και προσπάθεια αποκλεισμού του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ και εκπροσώπου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, κάνει λόγο σε επιστολή διαμαρτυρίας ο Νίκος Κιουτσούκης.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ και Πρόεδρο ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Η συγκρότηση της υπηρεσιακής Κυβέρνησης και η στελέχωσή της από άξιους ανθρώπους και προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής έχει ως βασικό στόχο και αρμοδιότητα -σύμφωνα με την κα Πρωθυπουργό- τη δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών.

Δυστυχώς, όμως, ο υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομικών όχι μόνο δεν ενστερνίζεται αυτό το δημοκρατικό διακύβευμα, αλλά στις λίγες ημέρες της υπουργικής του θητείας επιχειρεί να διαπράξει ένα “πραξικόπημα” στον πλουραλισμό, την πολυφωνία και την αναλογικότητα της θεσμικής εκπροσώπησης και έκφρασης των κοινωνικών εταίρων.

Πιο συγκεκριμένα, μια από τις πρώτες ενέργειες του στο πιο κρίσιμο Υπουργείο της χώρας αυτήν την περίοδο θεώρησε ότι έπρεπε να ήταν, αυθαίρετα και ετσιθελικά σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ να αλλοιώσει τη σύνθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) προσπαθώντας να αποκλείσει τον Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Εάν αυτό πραγματοποιηθεί θα πρόκειται για έναν αποκλεισμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο στην εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων σε αυτόν τον κρίσιμο ευρωπαϊκό θεσμό για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Η προσπάθεια του κ. Χουλιαράκη να αντικαταστήσει με "λαθραίο τρόπο" και με υπόγειες συνεννοήσεις χωρίς κανέναν διάλογο και καμία επίσημη ενημέρωση προς τους εμπλεκόμενους στην αλλαγή του σχετικού εγγράφου που είχε αποστείλει ο μέχρι χθες προϊστάμενός του και απελθών Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος μας θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.  

Πολύ δε περισσότερο όταν η αλλαγή αυτή έχει να κάνει με ένα μόνο όνομα και με μια μόνο συνδικαλιστική παράταξη, τη ΔΑΚΕ Ι.Τ. και τον εκπρόσωπό της, ώστε η νέα εκπροσώπηση των εργαζομένων να να απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ, κανέναν της ΔΑΚΕ και έναν της Αυτόνομης Παρέμβασης τους οποίους ονομάζουν τάχα... "εθνική αντιπροσωπεία"!!!

Στις επανειλημμένες προσπάθειες τηλεφωνικής, έγγραφης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας μας με τον κ. Υπουργό προκειμένου να διαπιστώσουμε αν οι εν κρυπτώ ενέργειές του είναι αποτέλεσμα άγνοιας ή απειρίας ή ελλιπούς ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου συναντήσαμε “κλειστές πόρτες” με τη γνωστή αιτιολογία των συνεχών συσκέψεων…

Η -αναμενόμενη- άρνησή του να μιλήσει με το Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπο της δεύτερης συνδικαλιστικής παράταξης της χώρας και φυσικά οι επιλογές του εν μέσω προεκλογικής περιόδου δείχνουν ξεκάθαρα τόσο τους πραγματικούς του συνομιλητές, τους λόγους της ιδιαίτερης ενασχόλησής του για την ανακίνηση ενός θέματος που είχε οριστικοποιηθεί, αλλά και τις συμμαχίες ή τις συμφωνίες που δίχως τα στοιχειώδη προσχήματα επιθυμεί να υπηρετήσει καταχρηστικά από τη θέση του διορισθέντος υπουργού της παρούσας υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Η προσπάθεια φίμωσης και αποκλεισμού της φωνής των εργαζομένων της δεύτερης συνδικαλιστικής παράταξης και η ανατροπή της εκπροσώπησης σε αντιπροσωπευτικό και αναλογικό επίπεδο, δεν θα περάσει. Θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστεί και να διαφυλαχτεί η έκφραση της άποψής μας στα συλλογικά όργανα του κοινωνικού διαλόγου. Έχουμε ενημερώσει ήδη την Ένωση Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (ΕUCDW) της οποίας είμαι εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό  της συμβούλιο, και θα ενημερωθούν όλα τα πολιτικά εθνικά και ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα.

Καλούμε έστω και τώρα τον υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών να σεβαστεί τη δημοκρατικότητα και την πολυφωνία της εκπροσώπησης του Συνδικαλιστικού Κινήματος της χώρας αποκαθιστώντας άμεσα την θεσμική, αναλογική και διαπαραταξιακή εκπροσώπηση με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. γιατί μόνον έτσι θα διασφαλιστεί ο πλουραλισμός θέσεων και απόψεων του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όσοι αντί για συνεννόηση και κοινωνική συνεργασία επιλέγουν να κινηθούν με όρους “συμμορίας”  θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει. 

1 σχόλιο

  1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ
    ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ
    ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΔΕΞΙΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση