GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφυλακίστηκε ο "Χοντρός", ο Έλληνας βαρώνος της κοκαΐνης

Ο Έλληνας βαρώνος της κοκαΐνης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος- γνωστός και ως Έλληνας «Εσκομπάρ» -, ο οποίος είχε δικαστεί ως εγκέφαλος της με...

Αποφυλακίστηκε ο

Ο Έλληνας βαρώνος της κοκαΐνης Αλέξανδρος Αγγελόπουλος- γνωστός και ως Έλληνας «Εσκομπάρ» -, ο οποίος είχε δικαστεί ως εγκέφαλος της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος Africa 1 που είχε εντοπιστεί στα στενά του Γιβραλτάρ, αποφυλακίστηκε ύστερα από 11 χρόνια. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο καταδικασμένος μεγαλέμπορος ναρκωτικών έχοντας εκτίσει 11 από τα 22 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί, έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενώ νωρίτερα έβλεπε τα διαδοχικά αιτήματα αποφυλάκισης να απορρίπτονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελόπουλος είχε καταδικαστεί πρωτοβάθμια σε ισόβια κάθειρξη, ενώ το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του μείωσε την ποινή σε 22 έτη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, ωστόσο η εκδίκασή της στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε και παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι και σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ή «χοντρός», όπως τον αποκαλούσαν αξιωματούχοι των ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών Αρχών, είχε συλληφθεί στη Γερμανία με διεθνές ένταλμα σύλληψης. Είχε προηγηθεί ρεσάλτο ανοικτά του Γιβραλτάρ στο Africa 1, το οποίο ήταν φορτωμένο με 5,5 τόνους κοκαΐνης.

Πληροφορίες για εισαγωγή από τον «χοντρό» εξίσου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα είχαν περιέλθει σε ΕΛΑΣ, ΣΔΟΕ και στην αμερικανική DEA και στις αρχές του 2000, δίχως ωστόσο να προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Αγγελόπουλος κατάφερε να συστήσει εταιρείες με αλιευτικά σκάφη και να αγοράσει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα πριν από την αποφυλάκισή του εκφράστηκαν υπόνοιες για επαναδραστηριοποίησή του, δίχως να επιβεβαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση