ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχει και τις λύσεις και τους ανθρώπους

Share it:
Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχει και τις λύσεις και τους ανθρώπους

«Είμαστε δυνατοί, είμαστε πολλοί, δίνουμε μια μάχη η οποία θα είναι νικηφόρα» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντας τις εκλογικές λίστες της παράταξης στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στους υπουργούς προηγούμενων δεκαετιών, ούτε στους υπουργούς του προηγούμενου επταμήνου. Το Ποτάμι έχει και τις λύσεις και τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, παρουσία των βουλευτών του κόμματος, παρουσίασε παράλληλα και ορισμένα από τα νέα πρόσωπα των εκλογικών συνδυασμών, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα μέλη της ΔΡΑΣΗΣ, του κόμματος «Ευρώπη – Οικολογία», καθώς και της κίνησης «Μπροστά», οι οποίοι θα στηρίξουν το Ποτάμι στις επερχόμενες εκλογές.

 «Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα ανθρώπων που πιστεύουμε πως θα πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα κυβερνητικά δρώμενα την επόμενη ημέρα. Δεν είναι όλοι δικοί μας άνθρωποι. Είναι όμως άνθρωποι της μεταρρύθμισης, της αγοράς, άνθρωποι που βάζουν πάνω απ” όλα την ανάγκη των πολλών και όχι των συντεχνιών» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

«Με ποιους ανθρώπους θα κυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης, με ποιους ο κ. Τσίπρας. Ποιους έχουν στο μυαλό τους;» αναρωτήθηκε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιoύ ανέφερε ακόμα: «Οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν μια αγάπη στα παλιά συστήματα κάτι το οποίο απέδειξε και ο κ. Τσίπρας με τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ. Τώρα που βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει έχουν κάνει μια άλλη επιλογή. Θα δούμε τι θα φέρει το αποτέλεσμα της κάλπης. Το Ποτάμι έχει πει ναι στις συνεργασίες αλλά δεν παραδίνεται για τις καρέκλες. Έχουμε αξίες, ιδέες και κυρίως έχουμε λύσεις. Αυτές θα υπερασπιστούμε»

Σημείωσε ακόμα ότι «το Ποτάμι απειλείται από τη Χρυσή Αυγή. Ελπίζω όμως ότι αυτό θα το αποτρέψει ο ελληνικός λαός. Εμείς εξ’ αρχής έχουμε πει ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει αλλαγή, αν δεν μπουν νέοι παίκτες στο παιχνίδι.

«Το Ποτάμι φέρνει το νέο στην πολιτική σκηνή και παίρνει μαζί όλο το παλιό καλό. Δεν υπήρξαμε ποτέ στο πλευρό του Τσίπρα. Υπήρξαμε στο πλευρό της χώρας. Δώσαμε τη μάχη στην Ευρώπη και στη Βουλή, χωρίς τα κόμπλεξ των παλιών κομμάτων. Πρώτοι είπαμε στον ελληνικό λαό ότι ο Τσίπρας πρέπει να φέρει μια συμφωνία να την υπογράψουμε. Αν τότε μας είχε ακούσει δεν θα φτάναμε στο χειρότερο μνημόνιο της ιστορίας, αυτό του κ. Τσίπρα, και βέβαια δεν θα είχαν κλείσει οι τράπεζες» πρόσθεσε.

«Το Ποτάμι δεν αλλάζει θέσεις. Θα περιμένουμε τον πρώτο, εκείνον που θα έχει πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού, να μας πει τι θέλει να κάνει με τη χώρα. Αν αυτό συμπίπτει με τις ιδέες του Ποταμιού, τότε θα τον βοηθήσουμε. Αν θέλει να συνεχίσει την παλιά πολιτική, το Ποτάμι δεν θα είναι διαθέσιμο» επεσήμανε ακόμα ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε επίσης ότι «ήμασταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη μέρα του νέου μνημονίου κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Είπαμε ότι χρειάζονται διορθώσεις. Το ίδιο κάναμε για την Παιδεία. Υπάρχουν σημεία που μπορούμε ν΄ αλλάξουμε στη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους Ευρωπαίους. Αλλά πρέπει να είμαστε και σοβαροί. Ακούω τον κ. Μεϊμαράκη να έχει ήδη διαγράψει το θέμα της φορολόγησης των αγροτών. Εμείς αντιθέτως έχουμε κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τους αγρότες τις οποίες χειροκροτούν. Έτσι θα συνεχίσουμε.»

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα μιλάει για μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Είπαμε ότι αυτή η χώρα δεν θ” αλλάξει αν δεν υπάρξει ένα μέτωπο του 51% της ελληνικής κοινωνίας. Θέλουμε μια Βουλή που θα βγάλει κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Για τουλάχιστον δύο χρόνια η χώρα θα πρέπει να πορευθεί ανέφελα. Χωρίς οι μεν να πετροβολούν τους δε. Η δικής μας πρόταση είναι μεγάλη συνεργασία, βασισμένη σε αρχές» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημείωσε ακόμα ότι «έχω πει πολλές φορές ότι το παλιό σύστημα ευθύνεται για τη χρεοκοπία της χώρας. Υπήρξαν όμως και εξαιρέσεις. Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό. Λέμε όμως ότι το μείγμα μιας κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να είναι μείγμα νέων μυαλών. Να πάρουμε ό,τι καλό από το παλιό, αλλά κυρίως να προχωρήσουμε με νέους ανθρώπους.»

Share it:
Reactions:

Εκλογές 2015

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση