GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιξαν τεφτέρια στα κυλικεία των σχολείων

Τεφτέρια άνοιξαν και φέτος στα κυλικεία των σχολείων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς πολλοί είναι οι μαθητές που αδυνατούν να πλη...

Άνοιξαν τεφτέρια στα κυλικεία των σχολείων
Τεφτέρια άνοιξαν και φέτος στα κυλικεία των σχολείων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς πολλοί είναι οι μαθητές που αδυνατούν να πληρώσουν μετρητοίς ακόμη και 1 ευρώ για το κολατσιό τους.
Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», Στέφανος Φακούδης, ακόμη και στις θεωρούμενες ως εύπορες περιοχές, πολλά είναι τα παιδιά που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν οπότε "γράφουν" τις αγορές τους στα τεφτέρια που έχουν ανοίξει τα κυλικεία. Προσθέτει δε, ότι ο ίδιος, όταν διαπίστωσε ότι κάποιοι γονείς αδυνατούσαν αποδεδειγμένα να πληρώσουν το κόστος της σίτισης των παιδιών τους στο σχολείο, αναγκάστηκε στο τέλος της χρονιάς να διαγράψει τα χρέη τους, σκίζοντας και πετώντας το τεφτέρι.
Όσο περνούν τα χρόνια, το πρόβλημα επιδεινώνεται και, πέραν της προφανούς επίπτωσης του στα ίδια τα παιδιά, συρρικνώνει και τον τζίρο των σχολικών κυλικείων, με αποτέλεσμα δεκάδες εξ αυτών να έχουν οδηγηθεί στο λουκέτο, αφήνοντας χωρίς δουλειά πολλούς επαγγελματίες.
Το 30% των επαγγελματιών που είχαν κυλικεία το 2010 "έχουν αποχωρήσει" από το επάγγελμα.

Αύξηση στις τιμές λόγω ΦΠΑ 23%

Φέτος, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, οι τιμές των τροφίμων που πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, με εξαίρεση του κουλούρι και το νερό, παρουσιάζουν μια διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι: π.χ., η τυρόπιτα πωλείται προς 1,10 ευρώ έναντι 1 ευρώ "με τη διατίμηση που έκανε το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση