GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πως σχολιάζουν οι Γερμανοί το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ

Στη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, αλλά και στην αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου το...

Πως σχολιάζουν οι Γερμανοί το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ
Στη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, αλλά και στην αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.
«Η πρώτη τηλεμαχία πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», τιτλοφορείται η Die Welt.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήρθαν σε αντιπαράθεση στη διάρκεια του ντιμπέιτ. Παρόλα αυτά και οι δύο πολιτικοί χαρακτήρισαν «επώδυνο» το τρίτο πακέτο βοήθειας που έλαβε η Ελλάδα.
Η Welt εξηγεί ότι ο Τσίπρας αποφάσισε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου αφού έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο εξαιτίας των σκληρών μέτρων λιτότητας που αναγκάστηκε να λάβει.
Στο ιστότοπό του το κρατικό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD σημειώνει ότι «Οι Έλληνες δεν είναι σε εκλογική διάθεση», εξηγώντας ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων επιθυμεί τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού με στόχο τη διάσωση της χώρας.
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα επιδίδονται σε μια σκληρή εκλογική μάχη, σημειώνει το ARD, όμως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι περισσότεροι Έλληνες θα προτιμούσαν τελικά να σχηματιστεί ένας μεγάλος συνασπισμός, ώστε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός κρίσης.
Εξάλλου τονίζει ότι και τα δύο κόμματα ψήφισαν υπέρ της υιοθέτησης των μέτρων λιτότητας που ζητούσαν οι πιστωτές και με αυτό τον τρόπο κράτησαν την Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Από την πλευρά του το περιοδικό Focus επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και πάλι υπόσχεται πολλά στους ψηφοφόρους, σε ένα άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται και πάλι στους Έλληνες τον ουρανό με τ’ άστρα».
Καταπολέμηση της διαφθοράς, διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο βοήθειας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση: Με αυτούς τους τρόπους ο Αλέξης Τσίπρας ξεγελά και πάλι τους ψηφοφόρους, τονίζει το Focus.
Η Sueddeutsche Zeitung επέλεξε να επικεντρωθεί στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη παρουσιάζοντας ένα πορτρέτο του και χαρακτηρίζοντάς τον «Αντί-Τσίπρα».
Οι Έλληνες, σημειώνει η εφημερίδα, κουράστηκαν από τους ελιγμούς και το χάος των προηγούμενων μηνών. Πλέον δεν επιθυμούν λαμπερές φιγούρες στα κυβερνητικά κλιμάκια, αλλά αξιοπιστία. Από αυτό επωφελείται ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εξάλλου ο Μεϊμαράκης, τονίζει η Sueddeutsche Zeitung, έχει φροντίσει να αφήσει όλες τις πόρτες ανοικτές. Έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει υπογραμμίσει σε συνεντεύξεις του ότι είναι έτοιμος να συζητήσει ποιος θα γίνει πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να απαρνηθεί το αξίωμα προκειμένου να υπάρξει συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση