GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το διαδίκτυο "έφαγε" τον πρώτο υπουργό και στην Ελλάδα...

Μέσω twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε χθες το βράδυτην παραίτηση του υφυπουργού Δημήτρη Καμμένου εξαιτίας ρατσιστι...

Μέσω twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε χθες το βράδυτην παραίτηση του υφυπουργού Δημήτρη Καμμένου εξαιτίας ρατσιστικών tweet.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πολιτικός βρίσκει το μπελά του λόγω κάποιας ανάρτησης που έκανε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Ραχήλ Μακρή τα έβγαλε στην φόρα από νωρίς το πρωί. Ο ίδιος ο κ.Δ.Καμμένος είχε έλθει σε σφοδρή αντιπαράθεση και με τη συνάδελφο του τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη μόλις τον Ιούνιο εξαιτίας μίας φωτογραφίας που είχε ανεβάσει -εκείνη τη φορά στο facebook- και η οποία έδειχνε χάρη στο photoshop την πύλη του Άουσβιτς να γράφει “Μένουμε Ευρώπη”.
Αλλωστε οι ίδιοι οι ΑΝΕΛ ήταν εξαρχής ένα κόμμα που στηρίχθηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και μοιάζει να βρίσκει κάθε τόσο το μπελά του με αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της πορείας του προς την εξουσία, είχε στηριχθεί ιδιαίτερα στη διαδικτυακή ενημέρωση, καθώς τότε οι σημερινοί υπουργοί του δεν έβγαιναν στα παράθυρα των καναλιών της διαπλοκής τόσο συχνά για να τα καταγγείλουν. Η ΝΔ εστίαζε πάλι σε πιο παραδοσιακούς διαύλους επικοινωνίας και ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο συμπληρωματικά.
Είναι όμως πρωτοφανές να ανακοινώνεται αποπομπή από την κυβέρνηση μέσω twitter και μάλιστα για σχόλια που έκανε ο αποπεμφθείς στο ίδιο μέσο. Μία ακόμη επιβεβαίωση του καθοριστικού ρόλου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της διαδικτυακής ενημέρωσης στην πολιτική επικοινωνία και την ίδια την πολιτική πραγματικότητα.
Τώρα συνειδητοποιούμε πόσο έχει αλλάξει τη ζωή μας, όταν αναρωτηθούμε πως ενημερωνόμασταν και επικοινωνούσαμε πριν το internet, το facebook και το twitter, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό.
Οι εφημερίδες έχουν ακόμη τη δύναμη της παρέμβασης, τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν το όπλο της εικόνας και της απευθείας μετάδοσης, όμως ακόμη και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας συνδέονται καθημερινά στο διαδίκτυο και ενημερώνονται από αυτό.
Πλέον στο internet υπάρχει εξουσία, όπως απέδειξε και η περίπτωση Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση