GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όλοι ίσοι‏

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης. «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο» ...

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»
Τόδε έφη Τσίπρας


Πρόκειται για μεγάλο λάθος κ. Τσίπρα τ. Πρωθυπουργέ. Την φράσην αυτήν χρησιμοποιήσατε στην ομιλίαν σας κατά την συνδιάσκεψην του Κόμματός σας. Και όπως συμβαίνει σε όλα τα Κόμματα, τα μιμητικά στελέχη, χρησιμοποιούν κάτι που λέει ο Αρχηγός τους αμέσως, για να εμπλουτίζουν τα επιχειρήματά τους όταν ομιλούν σε ομάδες με πολιτικόν περιεχόμενον.

Η φράση αυτήν κύριε Τσίπρα είναι εκ θεμελίων ανυπόστατη για τον χώρον του Κοινοβουλίου. Στο χώρον των Πολιτικών Κομμάτων υπάρχουν διαφορές, πολιτικές, ιδεολογικές, αρχών, στόχων, προοπτικών κλπ. Αυτές δεν μας ενδιαφέρουν και δεν πρέπει να έχουν απόλυτην εφαρμογήν για τους Βουλευτές. Χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα, ως εφαλτήρια για αρπαγήν ψήφου. Στην πράξην όμως δεν έχουν ισχύν. Ιδού μερικά επιχειρήματα.

n Ο Πρωθυπουργός είναι primus inter pares. Δηλαδή πρώτος μεταξύ ίσων εν τω Κοινοβουλίω. Επομένως δεν υπάρχει καμμία απολύτως διάκριση. Το πρώτος σημαίνει πως πάντα πρέπει να υπάρχει, κάποιος για ρύθμισην των δράσεων ώστε να μη γίνονται συγχύσεις και πολυφωνίες.

n Ο Λαός εκλέγει τριακοσίους Αντιπροσώπους, για να ρυθμίζουν και κατευθύνουν τις τύχες της χώρας και του ιδίου. Δεν υπάρχει καμμία απολύτως διάκριση μεταξύ των Βουλευτών.

n Ο Λαός αποκαλεί «Βουλευτήν» τον Α’ ή τον Β’ χωρίς ποτέ να κάνει κανενός είδους διάκρισην.

n Οι Βουλευτές Νομοθετούν. Δεν υπάρχει διάκριση από τις κείμενες διατάξεις.

n Οι Βουλευτές τυγχάνουν ειδικής αποζημιώσεως και άλλων προνομίων και εξυπηρετήσεων από την Βουλήν, χωρίς ποτέ να γίνεται διάκριση.

n Οι Βουλευτές δικαιούνται αυτοκινήτου, χωρίς ποτέ να γίνεται διάκριση, ότι θα λάβουν μόνον τα τάδε κόμματα και θα αποκλεισθούν τα δείνα.

n Κάθε είδους απαίτηση από το Λαόν, απευθύνεται στους Βουλευτές όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνον σε Βουλευτές συγκεκριμένου Κόμματος.

Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι πάντες οι Βουλευτές είναι ίσοι, είναι «ίδιοι» όπως είπε ο τ. Πρωθυπουργός και δεν υπάρχει καμμία απολύτως διαφορά έναντι του Λαού και μεταξύ των, για θέματα εντός Κοινοβουλίου και στην ενάσκησην των καθηκόντων τους. Τα λεγόμενα και δη εν όψει προεκλογικής περιόδου, είναι παραπλανητικά και ο καθείς πρέπει να συναισθανθεί πως εκφράζεται, ο δε Λαός να ελέγχει το περιεχόμενον των εκφραζομένων.

Συμπέρασμα και πραγματικότης. Πάντες οι Βουλευτές είναι ίσοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση