GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για έξι μήνες παρατείνονται οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να παρατείνει κατά έξι μήνες, μέχρι την 15η Μαρτίου 2016, τις κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων ...

Για έξι μήνες παρατείνονται οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να παρατείνει κατά έξι μήνες, μέχρι την 15η Μαρτίου 2016, τις κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και ηγετικών στελεχών των ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας λόγω της εμπλοκής τους στις συγκρούσεις.
"Από την εξέταση της κατάστασης δεν δικαιολογείται μια αλλαγή του καθεστώτος των κυρώσεων, ούτε του καταλόγου των προσώπων και των οργανισμών που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Οι κυρώσεις σε βάρος 149 ανθρώπων και 37 οργανώσεων ή εταιρειών επρόκειτο να λήξουν αύριο, 15 Σεπτεμβρίου.
Η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι έχει στείλει τακτικό στρατό και όπλα για να στηρίξει τους αυτονομιστές αντάρτες που μάχονται τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς. Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι μέσα σε 16 μήνες. Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή της στον πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση