GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα αστάθεια στις ασιατικές αγορές μέσω Κίνας

Πιέζονται τα ασιατικά χρηματιστήρια με αιχμή την Κίνα καθώς οι αγορές ανησυχούν για τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές. Τα κινέζικα χρηματι...

Νέα αστάθεια στις ασιατικές αγορές μέσω Κίνας

Πιέζονται τα ασιατικά χρηματιστήρια με αιχμή την Κίνα καθώς οι αγορές ανησυχούν για τις αδύναμες οικονομικές προοπτικές.

Τα κινέζικα χρηματιστήρια άνοιξανμετά από δύο μέρες που παρέμειναν κλειστές, την Πέμπτη και την Παρασκευή για τον εορτασμό της 70ης επετείου από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 1,16% και ο Shenzen σημειώνει οριακά κέρδη, 0,26%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 0,40%.

Νωρίτερα η στατιστική υπηρεσία της Κίνας προχώρησε σε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στο 7,3% από 7,4% για το προηγούμενο έτος. Για φέτος το Πεκίνο στοχεύει σε ρυθμό ανάπτυξης 7%, το οποίο είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης σε διάστημα 25 ετών. Αλλά αρκετοί υπολογίζουν βαθύτερη υποχώρηση στο 5%-6%, μετά και τη σύνοδο κορυφής του G20 με επίκεντρο την Κίνα και την Ελλάδα.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI  Asia-Pacific μη συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της Ιαπωνίας υποχωρούσε νωρίτερα 0,7%, καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασία στις ΗΠΑ την Παρασκευή δεν έδωσαν ξεκάθαρη ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Με ελαφρά άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei σημείωσε αύξηση κατά 0,38%, καταγράφοντας κέρδη 68,31 μονάδων για να διαμορφωθεί στις 17.860,47 μονάδες.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία κινείται με οριακές απώλειες 0,07%, ο δείκτης Kospi στη Σεούλ καταγράφει απώλειες 0,25% και ο IDX στην Ινδονησία καταγράφει ισχυρές απώλειες 2,16%.

 

Δείτε επίσης

G20: Ένα βήμα μπρος... δυο βήματα πίσω η ανάκαμψη - ΒΙΝΤΕΟ

Σόιμπλε: Κίνδυνος νέας φούσκας από την ΕΚΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση