GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Φάιμαν στον Ούγγρο Πρωθυπουργό με αναφορές στους... ναζί

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν επέπληξε έντονα σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, συγκρίνοντας τη μεταχείριση ...

Επίθεση Φάιμαν στον Ούγγρο Πρωθυπουργό με αναφορές στους... ναζί
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν επέπληξε έντονα σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, συγκρίνοντας τη μεταχείριση που επιφυλάσσει στους πρόσφυγες που διέρχονται από την Ουγγαρία με την περίοδο των ναζί.
"Το στοίβαγμα των προσφύγων μέσα σε τρένα με την προσδοκία να φύγουν πολύ μακριά, ξυπνά την ανάμνηση της πιο σκοτεινής περιόδου στην ήπειρό μας", δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα.
Ο Βίκτορ "Ορμπάν ενεργεί με ανεύθυνο τρόπο όταν κάνει όλους (αυτούς τους πρόσφυγες) οικονομικούς μετανάστες", είπε. "Ακολουθεί ηθελημένα μια πολιτική αποτροπής".
Η Ουγγαρία, που υποστηρίζει μια σκληρή γραμμή κατά των μεταναστών, δακτυλοδείχνεται από τους ευρωπαίους εταίρους της, και ιδιαίτερα ο λαϊκιστής επικεφαλής της κυβέρνησής της που θέλει να εμποδίσει τη διέλευση προσφύγων από τη χώρα του προς την Αυστρία και στη συνέχεια προς τη Γερμανία από τις 15 Σεπτεμβρίου κατασκευάζοντας έναν φράχτη από συρματόπλεγμα στα σύνορα με τη Σερβία.
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ορμπάν δηλώνει πως οι σύροι πρόσφυγες, που φθάνουν μαζικά στην Ευρώπη και περνούν από την Ουγγαρία, "δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά από καταυλισμούς που βρίσκονται (στις γειτονικές χώρες). Εκεί ήταν ασφαλείς". Ο Ορμπάν υποστήριξε πως οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ευρώπη "επειδή αναζητούν ασφάλεια, αλλά επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στους καταυλισμούς. Επιθυμούν μια γερμανική ζωή, ίσως μια σουηδική ζωή".
"Όμως είναι γεγονός: Δεν υπάρχει θεμελιώδες δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, μόνο δικαίωμα στην ασφάλεια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια", είπε.
Ο Ορμπάν υπερασπίστηκε επίσης αυτή την εβδομάδα τη στάση της αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες έπειτα από πολλά περιστατικά και κατηγορίες καθώς και ένα βίντεο που δείχνει ότι οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται με εξευτελιστικό τρόπο.
Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου, μεταξύ 1933 και 1945, το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ έστειλε έξι εκατομμύρια εβραίους καθώς και πολιτικούς αντιπάλους του σε στρατόπεδα θανάτου. Τρένα τους μετέφεραν προς αυτά τα στρατόπεδα θανάτου. Το καλοκαίρι του 1944 οι εβραίοι της Ουγγαρίας στάλθηκαν στο ναζιστικό στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση