GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απίστευτος! Ο Νικολόπουλος έτοιμος τώρα να πάει με τον Τζιτζικώστα...

Ανοικτό παράθυρο για επιστροφή του στη ΝΔ έδειχνε να αφήνει τώρα ο Νίκος Νικολόπουλος σε περίπτωση εκλογής του Απόστολου Τζιτζικώστα στην...

Ανοικτό παράθυρο για επιστροφή του στη ΝΔ έδειχνε να αφήνει τώρα ο Νίκος Νικολόπουλος σε περίπτωση εκλογής του Απόστολου Τζιτζικώστα στην προεδρία του κόμματος!
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛο οποίος είναι πικραμένος επειδή έμεινε εκτός κυβέρνησης –μιλώντας στα Παραπολιτικά FM- έκανε μια απίστευτη στροφή σε σχέση με τη ΝΔ και τόνισε ότι η υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Μακεδονίας παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή το 1997, την οποία ο ίδιος είχε υποστηρίξει αν και υπήρχαν αρκετοί «πρωτοκλασάτοι» που διαφωνούσαν, και επεσήμανε ότι η ΝΔ χρειάζεται νέα πολιτικά προτάγματα και να σταματήσει «η εικονολατρία». Mάλιστα, τόνισε ότι η εκλογή προέδρου στη ΝΔ αφορά τους πάντες καθώς πρόκειται για την αξιωματική αντιπολίτευση και πρόσθεσε με νόημα: «Και ειδικά εμάς που δώσαμε την ψυχή μας και τη ζωή μας και γεννηθήκαμε σε αυτή την παράταξη»:
«Η εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα θέμα αποκλειστικά κομματικό. Και γι’ αυτό απαντώ: Η ύπαρξη ισχυρής αντιπολίτευσης που θα αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση είναι εθνική ανάγκη και δημοκρατική επιταγή. Και επομένως το ποιος θα εκλεγεί μας αφορά όλους.
Γνωρίζετε ότι έχει χάσει μέχρι σήμερα περίπου το ένα τρίτο της προ μνημονίων εκλογικής της δύναμης και επιρροής. Πιστεύω λοιπόν ότι η αυτοκριτική και η επισήμανση των λαθών του παρελθόντος έπρεπε να προηγηθούν της εκλογής νέου αρχηγού. Τώρα όσον αφορά τα πρόσωπα ασφαλώς ο καθείς έχει το δικαίωμα να διεκδικεί ότι νομίζει – και να κρίνεται. Σήμερα όμως για μένα το κεντρικό θέμα για τη Ν.∆. είναι: Ο επανακαθορισµός της ιδεολογικοπολιτικής της ταυτότητας, ο εκσυγχρονισµός και η ανανέωση του πολιτικού της λόγου, η ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήματος, που θα επιτευχθεί µόνον αν συγκρουσθεί µε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, θέλει νέα πολιτικά προτάγματα που θα προκύπτουν από έναν ανοικτό δημοκρατικό διάλογο με την κοινωνία.
Με δημοκρατικό διάλογο, πρέπει να αναλύσει µαζί µε τα µέλη και τα στελέχη του κόµµατος τα λάθη του παρελθόντος, μα προπαντός να ακούσει την φωνή της κριτικής εκείνων που με πόνο ψυχής απομακρύνθηκαν εξαιτίας της πολιτικής του Α. Σαμαρά, τις αιτίες της συρρίκνωσης της και στη συνέχεια να «συνθέσει» τα συμπεράσματα σε ένα νέο οδικό χάρτη παραταξιακής πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση