GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Πότε θα αρχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα

Τα κέρδη που είχαν πρόσφατα οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων πιθανόν να είναι πιο ήπια εφεξής, καθώς ο δρόμος προς τη βιώσιμη ανάκαμψη της αγορ...

Bloomberg: Πότε θα αρχίσει η ΕΚΤ να αγοράζει ελληνικά ομόλογα

Τα κέρδη που είχαν πρόσφατα οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων πιθανόν να είναι πιο ήπια εφεξής, καθώς ο δρόμος προς τη βιώσιμη ανάκαμψη της αγοράς παραμένει δύσκολος, σύμφωνα με δηλώσεις διαχειριστών επενδυτικών ταμείων στο πρακτορείο Bloomberg.

Η διαδικασία της ένταξης των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στο πρόγραμμα αγορών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα πάρει χρόνο, λένε οι διαχειριστές, καθώς υπάρχουν αρκετά εμπόδια, ενώ η νέα κυβέρνηση πιθανόν να μη μπορέσει να εφαρμόσει όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε κατά την ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχθές, ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει την ιδιοκτησία του προγράμματος βοήθειας, προκειμένου η ΕΚΤ να εξετάσει (να αγοράσει) τα ελληνικά ομόλογα.

Τα ελληνικά ομόλογα είναι απίθανο να γίνουν επιλέξιμα για το πρόγραμμα αγορών της ΕΚΤ πριν τον Δεκέμβριο και ο δρόμος για την ένταξή τους στο πρόγραμμα δεν είναι εύκολος, σύμφωνα με διαχειριστές επενδυτικών εταιρειών που το σκέφτονται να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους, καθώς η υλοποίηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές φαίνεται τώρα πιθανή, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πολιτική εντολή γι' αυτή.

Ήταν μία μεγάλη νίκη για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και η υπέρ του προγράμματος θέση της αντιπολίτευσης αναμένεται να οδηγήσει σε ένα πιο ήρεμο πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, σημειώνουν σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εν μέρει, λένε, αυτό εξαρτάται από την επαναφορά της αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων από την ΕΚΤ, το οποίο με τη σειρά του θα εξαρτηθεί από την αξιόπιστη συμμόρφωση της Ελλάδας με το πρόγραμμα, δήλωσε. Συνεπώς, η αποδοχή και πάλι των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων είναι απίθανη πριν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, που αρχίζει τον Οκτώβριο.

Επιπρόσθετα, ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει ασαφής. Εάν η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι απογοητευτική, μπορεί να υπάρξουν φωνές για περαιτέρω λιτότητα και οι επενδυτές είναι πιθανόν να συνεχίσουν να ζητούν ένα μεγαλύτερο «ασφάλιστρο κινδύνου» για τις αγορές ελληνικών ομολόγων, σε σχέση με το 2014.

 

Δείτε επίσης

RBS: Χρέος και τράπεζες τα αγκάθια Τσίπρα

Bloomberg: Ελλάδα η καλύτερη επένδυση... χωρίς πλάκα

Ντράγκι: Οι αποφάσεις για την παροχή ELA στην Ελλάδα δεν ήταν πολιτικής φύσης

Ντράγκι: Είμαι ευγνώμων για το νέο Μνημόνιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση