GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Drones για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών

Οι μεξικανικές αρχές επιστρατεύουν drones για την επιτήρηση των παραλιών της Οαχάκα και την προστασία της απειλούμενης χελώνας Olive R...

Drones για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών
Οι μεξικανικές αρχές επιστρατεύουν drones για την επιτήρηση των παραλιών της Οαχάκα και την προστασία της απειλούμενης χελώνας Olive Ridley, που επιστρέφει κάθε χρόνο στις νοτιοδυτικές ακτές της χώρας για να εναποθέσει τα αυγά της.
Απέναντί τους οι χελώνες έχουν όχι μόνο τους κυνηγούς και τα αρπακτικά, αλλά και τους λαθροθήρες. Ελάχιστα αυγά θα εκκολαφθούν και θα γίνουν χελωνάκια. Παρόλο που η πώληση του κρέατος της χελώνας και των αυγών έχει απαγορευτεί παραπάνω από είκοσι χρόνια, με ποινή φυλάκισης για τους παραβάτες, οι λαθροθήρες επιμένουν.
Γι’ αυτό όλοι περιμένουν ότι τα drones θα αναλάβουν πιο αποτελεσματικά το έργο της προστασίας των χελωνών.
«Από τον αέρα, είναι εύκολο να δούμε τις διαδρομές που ακολουθούν. Όταν κάποιος περπατά, αφήνει ίχνη και όταν πολλά άτομα αρχίζουν να ακολουθούν αυτά τα ίχνη, τότε δημιουργούνται μονοπάτια. Το drone μας βοηθά λοιπόν να βρούμε αυτές τις διαδρομές, τις οποίες δεν μπορούσαμε να δούμε πολλές φορές, λόγω των λόφων και της βλάστησης. Η προοπτική αλλάζει εντελώς όταν τα βλέπουμε όλα αυτά από τον αέρα» δήλωσε στο Euronews ο επιθεωρητής περιβάλλοντος Έντγκαρ Φερουσκουίλα.
Οι ψαράδες της περιοχής πωλούν, σύμφωνα με αναφορές 80 ευρώ το κάθε αυγό χελώνας. Οι ντόπιοι τρώνε εδώ και πολλά χρόνια αυγά, παρόλο που η αξία τους έχει ανεβεί, καθώς είναι πλέον παράνομα. Περίπου 170.000 χελώνες φτάνουν στις παραλίες Μόρο Αγιούτα και Εσκομπίγια, που θεωρούνται τα πιο δημοφιλή καταφύγια ωοτοκίας της χελώνας Olive Ridley.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση