GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eurobasket 2015: Nίκη στην πρεμιέρα για την Ελλάδα κόντρα στην ΠΓΔΜ (85-65)

Αγχώθηκε για λίγο η Εθνική μας ομάδα, αλλά στη συνέχεια πάτησε γερά στο γήπεδο και επικράτησε άνετα επί της ομάδας των Σκοπίων Η Εθνική Ο...

Αγχώθηκε για λίγο η Εθνική μας ομάδα, αλλά στη συνέχεια πάτησε γερά στο γήπεδο και επικράτησε άνετα επί της ομάδας των Σκοπίων
Η Εθνική Ομάδα άρχισε με 20άρα επί της ΠΓΔΜ (65-85) τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket και... πάει γι' άλλα. Πρώτος σκόρερ ο «Πριντ», double-double οι Μπουρούσης & Κουφός. Απέναντι στην οικοδέσποινα Κροατία η συνέχεια.
Αν οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες, η Εθνική Ομάδα όχι μόνο δεν έπεσε μέσα, αλλά... πέταξε από πάνω της. Όπως έκανε κι επί της ΠΓΔΜ. Τόσο ώστε να μη τη... βλέπει. Σαν να την... έσβησε!
Παρότι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η περιφερειακή άμυνά της δεν ήταν η κατάλληλη για περισσότερο από ένα ημίχρονο και με τον Βασίλη Σπανούλη σε μέτρια ημέρα (οι μισοί πόντοι του απ' το 38' και μετά), άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της του Eurobasket και πλέον σκέφτεται τη συνέχεια. Δηλαδή την οικοδέσποινα του γ' ομίλου, Κροατία, στην Arena Zagreb.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η «γαλανόλευκη» ήταν άκρως αποτελεσματική μετά από κάθε πιεστική άμυνά της, ενώ, όταν δε μπορούσε να τρέξει απ' αυτή, είχε τον τρόπο να πάρει τους απαραίτητους πόντους (12π. έναντι 46π. στη ρακέτα). Η ΠΓΔΜ παρέμεινε σε κοντινή απόσταση στο σκορ χάριν στην εκτελεστικότητα των περιφερειακών της, αλλά ήταν αδύνατον να συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους. Το ελληνικό ξέσπασμα μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου ήταν αρκετό.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:
Ο Νικ Καλάθης είχε 5 ασίστ στο 7', οι Μπουρούσης & Κουφός σημείωσαν double-double, αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν το... κάτι άλλο: 18 πόντοι με 7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 1/1 ελεύθερη βολή, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και κανένα λάθος σε 25:47.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ρίτσαρντ Χέντριξ δεν είναι... Μπο ΜακΚάλεμπ και περιορίστηκε σε 2 πόντους (1/2δίπ., 0/1τρίπ.) και 3 ριμπάουντ, ενώ υπέπεσε και σε 2 λάθη σε 15:44.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Πρέντραγκ Σαμαρντζίσκι με 1/2 ελεύθερες βολές μείωσε σε 50-55 στο 29', αλλά μέχρι εκεί. Η συνέχεια ανήκε στην Ελλάδα, η οποία με τον Κώστα Σλούκα ν' αποτελεί λύση πολυτελείας απ' τον πάγκο, τον Κώστα Κουφό να κερδίζει ακόμη μία μονομαχία στη ρακέτα και τον Νίκο Ζήση να σκοράρει ένα... αρχηγικό τρίποντο ξέφυγε με 50-62 στο 31' και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιους αριθμούς μέχρι τέλους μέχρι και τους 22 πόντους (57-79 στο 38').

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 31-38, 50-59, 65-85

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση