GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καυτό μετεκλογικό Eurogroup για μέτρα και χρέος

Αγώνας δρόμου με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και στόχους ξεκινά για την ανανεωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς στο επόμενο 15νθήμερο θα πρέ...

Καυτό μετεκλογικό Eurogroup για μέτρα και χρέος
Αγώνας δρόμου με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και στόχους ξεκινά για την ανανεωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς στο επόμενο 15νθήμερο θα πρέπει να έχουν προχωρήσει εκκρεμότητες και δεσμεύσεις του τρίτου προγράμματος «διάσωσης» ενόψει και Eurogroup.
Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταρτίσει σε δυο εβδομάδες δύο προϋπολογισμούς (συμπληρωματικός 2015 και ο προϋπολογισμός του 2016), ενώ έως το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει προχωρήσει περίπου 127 εκκρεμότητες και μνημονιακές δεσμεύσεις από τη νέα συμφωνία με τους εταίρους.
Το πρώτο δείγμα γραφής θα πρέπει να δοθεί στο προγραμματισμένο Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου για την προώθηση των προαπαιτούμενων δράσεων που θα κρίνει πότε θα δοθεί από την πλευρά των δανειστών η εντολή προκειμένου να εκταμιευτεί η υποδόση ύψους 3 δισ ευρώ.
Η συμφωνία που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι προβλέπει ότι το 56% του μνημονίου θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως το τέλος του 2015. Ωστόσο ορισμένοι από την πλευρά των δανειστών αφήνουν να διαρρεύσει πως ο στόχος μοιάζει ανέφικτος εάν αναλογιστεί κανείς ότι απομένουν μόλις τρεις μήνες, αλλά και το γεγονός ότι καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε να επιτύχει την υλοποίηση των μνημονιακών στόχων εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των ελεγκτών ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση, αλλά θα περιμένουν πρώτα το «πράσινο φως» του Eurogroup στις 5 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι το EuroWorking Group είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.
Όσο για τη συζήτηση της διευθέτησης του χρέους θα πρέπει να περιμένει την πορεία υλοποίησης και στη συνέχεια αξιολόγησης του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση