GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέντσι: «H χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εισβολή μεταναστών»

«H χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εισβολή μεταναστών», δήλωσε στην τηλεόραση του Rai Uno o Ιταλός Πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι. Ο Ρέντσι πρόσθε...

Ρέντσι: H χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εισβολή μεταναστών
«H χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εισβολή μεταναστών», δήλωσε στην τηλεόραση του Rai Uno o Ιταλός Πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.
Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι πέρυσι έφτασαν στην Ιταλία 170.000 μετανάστες, ενώ φέτος, μέχρι τα τέλη Αυγούστου,ο ανάλογος αριθμός ήταν 116.131. Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι το σχέδιο Γιούνκερ προβλέπει ότι πάνω από πενήντα χιλιάδες θα πρέπει να ανακατανεμηθούν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά «η δέσμευση αυτή πρέπει να γίνει πράξη».
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα το πρωί συνομίλησε τηλεφωνικά με την 'Ανγκελα Μέρκελ για το μεταναστευτικό, καθιστώντας σαφές ότι «σε θέματα σαν και αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί σε πολιτικές παρατάξεις».
Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε, παράλληλα, ότι «η οικονομία της χώρας αρχίζει να βρίσκεται σε ανάκαμψη και πρέπει να σταλούν καθησυχαστικά μηνύματα: μετά από τρία χρόνια ύφεσης, το ΑΕΠ ξανάρχισε να αυξάνεται». Ο Ματτέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι από το 2016 η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας, εξηγώντας ότι θα «το κράτος θα καλύψει την οικονομική απώλεια των διαφόρων δήμων της χώρας, εξαιτίας της κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου».
Σε σχέση με την Συρία, τέλος, ο Ιταλός Πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν θα πάρουμε μέρος σε πρωτοβουλίες σαν και αυτές που η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι μελετούν. Χρειάζεται ένα μακρόπνοο σχέδιο της διεθνούς κοινότητας».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση